23 October 2011

Braces Guy


Assalamu'alaikum~


Ok, entry ni sambungan citer sebelum ni..*eleh, ada ke yang baca? :(

Masa da siap melantak kat mekdi, jejaka ensem tu pon dah kuar, ca pon da takde selera lah nak makan..*padahal dah licin.hehe..Ca pon da tak ada pedoman arah tuju, so nak balik lah..Kena naik bas untuk ke larkin dulu..Agak lama tunggu bas ke Larkin..

Bila bas da sampai, ca duduk kat seat belakang driver je.Malas nak duduk jauh2.Ca saje kosongkan seat yang kanan ca,sebelah ngan tingkap.Sekali seorang jejaka naik dengan dua orang perempuan.Barang dia banyak.Macam orang melancong.

Dia agak kelam kabut masa nak bayar tambang.Dengan beg yang ada 2,3 bijik..Ok, gadis yang baik hati ni beralih ke seat sebelah tingkap sebab nak bagi dia letak beg dia tu dulu..Dia speaking ngan pakcik driver tu..Ca agak mungkin dia orang Singapore.Tambang yang dia kena bayar RM5.10 untuk 3 orang. Dia tanya la pakcik tu *speaking la..Dia tanya berapa.Pakcik driver tu pi cakap "5 dolar and ten sen"..Dia macam bingung nak bagi pakcik ni duit dolar atau duit RM. Terkejut pon ada..Dia tak paham langsung BM..


Perkenalan kerana duit RM5.hehe


Pastu dia main bagi je duit RM10. Nama pon bas tabung kan.Mana ada duit baki.Pakcik tu pulang balik duit RM10 dia.Beriye2 pakcik tu speaking "no change money". Dia terus duduk sebelah ca dengan kebingungan.

Sekali dia cuit ca.."excuse me...bla bla bla" dia tanya pasal tambang tu la.Ca pon terangkan. Dia keluarkan semua duit dari pket dia. E'eh mamat ni, duit men letak camtu je kat poket.Bercampur duir dolar dengan duit malaysia..Ca tolong ambilkan. Ca ambil dari tangan dia duit RM5.20. So settle...! *Tanpa tengok muka dia.Segan..erk! Cuma ca perasan dia pakai braces..ngeee~


Pastu ca tak tengok dia langsung.Ca tengok luar tingkap..Sekali dia cuit ca sekali lagi..Alamakkk~ apa lagi dia nak..Wa risau sebab dia speaking der.Wa tak terer..haha..Sekali tengok, wah~ sekali lagi ca dipertemukan dengan jejaka ensem! Dengan spect brown colour..Aduhai..hehe..Tanpa disoal, dia bitau dia dari Filipina..



Dia sangat peramah..Dari ca tak confident nak speaking boleh speaking beb.Hebat tak hebat mamat ni wat ca terpukau..haha..Terus pandai speaking.Agegege...

Banyak gak kitorang bercerita.Dia banyak citer pasal pengalaman dia melancong, pasal diri dia,life dia.Yang menarik dia dak lepasan degree accounting dan skang nga further study lagi dalam bidang International Languange..Patot pon english dia sangat superb! Dia pon buat part time jadi cikgu tutor..Kagum2~

Seronok jugak ea sesekali berbual ngan warga asing ni. Praktis speaking..Kesimpulannya, kena berani cuba ..Memang ni pengalaman pertama ca berbual lama dengan orang speaking b.i..Best2..hehe

* dia bagi emel facebook..ngee~

26 comments:

  1. seriously best nerbual dengan tourist luar :)

    ReplyDelete
  2. hehehe..kelaka la ca ni... btw braces pink kaler tuuuuu....hehehe

    ReplyDelete
  3. @pinky_liscious : hehe.sje letak pic braces kale pink..dia pakai biru sbnrnye.. :)

    ReplyDelete
  4. Sebenarnya segelintir orang luar negara ni memang peramah...cincai dah banyak kali jumpa time naik bus n diorang berbual ngan cincai...Biasalah cincai kan femes gitu..Yang cincai jumpa..Ada dari singapura ada filipina ada vietnam ada bangladish ada indonesia ada thailand ada kemboja !!! wahhhh apasal banyak sangat!! malaysia ni betul2 1 malaysia arr..hahahahah

    ReplyDelete
  5. best kot kalau berborak dengan pelancong ni..peramah semacam je...haha~

    ReplyDelete
  6. kmu memang berani..kalo aq xtau la..huhu

    ReplyDelete
  7. @suha: kenapa poo? haha.jarang kan nk tgok aku speaking dulu..hahaha..

    ReplyDelete
  8. @ayie: ish, xde la ayie.juz citer pengalaman... :)

    ReplyDelete
  9. hati2 dngan tourist..takut ada yang jahat..maybe satu perangkap untuk cha jadi mangsa culik or mangsa rompakan dia..hati2 tau..mat saleh whatever country mana, kalau mulut manis2 jangan cepat tergoda..

    ReplyDelete
  10. wowowwwwwww jeles la ceni !!
    ha tak seram ker?? kalo el sure da bgetar , ase nak kelua cpat2 haha

    ReplyDelete
  11. @Syuxer : hehe..ok..ca akan ingt pesanan syuk okeh..

    *naseb ca dok seat blkg driver bas.klo dok blkg2 nanti kena culik..hik3..

    ReplyDelete
  12. ahaks ... apsal x tngkap pic ngan dia ? wkakaka. skali traffic tggi truss daaa... :P

    ReplyDelete
  13. Singgah sini dari komen awak dekat entry kontes Adie ;)

    Besnyee cite ni, dah bace entry ni and entry sambungan sebelum ni ;) Syok gile dapat sembang lelaki hensem lagi tak sombong. Tehee!

    ReplyDelete
  14. best kalau dia leh faham apa yang kita cakap dik ;)

    lagii besttt..dia bantai cakap dia..kita pulak guna bahasa kita..huhu pernah mengalami situasi itu masa pegi thailand dulu hahaha

    ReplyDelete
  15. @PinKy MoMMa tu la kak.naseb dia faham ape yg ca ckp..ngeh3..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...