31 May 2011

Ada keR LelaKi SeTia??

Assalamu'alaikum~
Hai semua...

Hamboi..mau citer pasal lelaki ker Cik Duyung kali nie..? Huhu..Berani sungguh! Hehe...ala..ca cuma nak berkongsi apa yang ca da lihat sendiri dari pengalaman samada yang berlaku dalam hidup ca atau orang lain...Sebelum tu...bagi korang yang perempuan, ada ke lelaki setia?? Ngeee~ Tengok sendiri dikeliling korang...

Mestilah ada kan..Contoh paling dekat, ayah,abah,bapak,papa, abuya kita dan macam2 lagi gelaran la kan.. Kalau korang yang masih mempunyai ayah, yang masih hidup, dan masih hidup sebumbung dengan korang bersama ibu tersayang, itula lelaki yang paling setia.. :) Cayang abah!

Ok, ayah tu dah sah2 la kan darah daging kita..Camana pulak halnyer ngan 'orang luar'...Senang citer si chenta hati..heh3...Jom kita tinjau sikit keperibadian lelaki yang setia nie... :)

1) Bila BerSMS



Lelaki yang setia tak kan mesej acuh tak acuh kepada si cinta hatinya...Kalau ada pon, tak lama tu mesti dia minta maaf..Yang dia kurang sihat ataupon ada masalah...Dia mesti takmo tengok si cinta hatinya terasa hati... :)


2) Bila Bercakap Telefon



Walau korang tak nampak wajah si lelaki time tepon, yang ber 3G tu lain citer la..Korang tetap akan rasa senang..Korang dapat rasa dia sedang tersenyum..Dia pon tak kelam kabut time bercakap ngan si cinta hati..Melainkan betul2 mak dia panggil ke ape..Wah~ tu baik namanye..Dahulukan ibu dari si cinta hati...


3) Bila Buat Salah



Lelaki yang setia akan bersungguh2 minta maaf..Korang merajuk lama2 pon dia sanggup tunggu ..Minta maaf dengan mengaku kesalahan bukan mencipta alasan untuk menang..Alasan tu pon korang yang pompuan kena pandai la kenal pasti..logik ke tak kan..Kalau dah tergagap2 tu, penipu namanya..Takpon alasan yang sama..Korang majuk, dia wat tak peduli, haaa~ something wrong la tu.. :P


4) Masa Berjumpa



Lelaki setia berani pandang mata korang..banyak bercakap dan menunjuk minat bila korang bercerita..Takde la sampai menguap bila korang membebel..haha..syok sendiri lak korang..kuang asam disitu...Time jumpa dia tak la curi2 mesej ngan orang lain..Malah bila mesej masuk dia bitau sape yang hantar..lagi bagus kalau dia tunjuk..wahh~


5) Bila Si Cinta Hati Nak Jumpa Keluarga Lelaki



Si lelaki mesti happy jer bila korang si cinta hati nak jumpa parent si lelaki..nak kenal2..Dia tak kan mengelak bulat2@ mentah2..Kalau dia belom bersedia pon, dia akan terangkan lek lok kat korang..Ingat , bukan dengan alasan yang bertimpa2..


6) Berkawan



Lelaki setia akan kenalkan korang si cinta hati dia dekat kawan2 dia...tak kira kawan pompuan atau lelaki..Pastu dia pon ingin berkenalan ngan kawan korang..Dalam kata "kawan mu,kawan ku juga.." heh3...Dan tak kan sembunyikan status korang..Kalau dia kenalkan korang sebagai 'kawan' depan kawan2 dia memang agak melampau la tu kan...paham2 ler....


7) Pasang Niat Kawen



Lelaki setia akan pasang niat kawen ngan korang..Kalau dia cakap "alaa..pasal kawen nanti dulu la..kita kan muda lagi..awal lagi nak pikir..." haa...agak2 korang yakin ker ngan alasan tu?? Yang da layak kawen tu akan berusaha bersungguh2 untuk kumpul duit dan stabilkan kewangan untuk hidup bersama..


8) Terima Seadanya
Lelaki yang setia sanggup terima apa sahaja kekurangan pada korang...tanpa menghina atau merungut..malah dia mampu menasihati dan membimbing dengan cara yang baik..kalau korang dah berperangai teruk tak hengat dunia tu lain citer la..paham2 la..sape leh tahan..berpada2 la..jangan sampai control lelaki tu untuk berkawan pulak..nie si lelaki nak kuar enjoy sekali sekala ngan kengkawan pon x bagi..kita kena ingat, kawan2 tu HADIR DULU dalam hidup sebelum KEKASIH..yg lelaki pon kena la selalu ingat sape diri kamu tu....dan status kamu.. :)

Tu la sedikit sebanyak ciri2 lelaki setia yang pernah ca perhatikan dan ca rasa...kalau bagi korang semua tak betul, its ok..pendapat masing2 kan..setiap orang lain pandangannyer... :)

30 May 2011

ReViEw #1 : BLog Mak Katak..

Assalamu'alaikum~

Seperti yang ca ada tulis taip kat entry lepas yang ca berhajat nak review blogger2 yang rajin meninggalkan sekomen dua komen dan berkomen2 di dinding bunga2 ca nie kan..sebagai tanda penghargaan la.. :P

Tapi untuk review kali pertama nie, ca nak review blog Mak Katak (klik untuk ke blog Mak Katak) dulu....Hehe..Dia tak la pengomen tegar kat blog ca, tapi ca da janji mau review blog dia..dia kawan ca sendiri..kawan sepoli dan sebumbung umah sewa masa study dulu..

Nak tau kenapa ca gelar dia Mak Katak dalam entry nie??? Haha..
Sebab dia sangat gila obsess pada makhluk nie...............




KEROPI si katak comel... :)

Nama di blog Cik Suha..Tapi ca panggil dia mak katak Poo..Entah dari mana nama nie pon ca dah lupa..haha...Dulu kat umah sewa, bilik dan katil dia penuh ngan makhluk2 katak nie..Bantal busuk la, beg la, selipar tido la, penyepit kuku la..macam2 la..tak larat ca nak list kan..Kalau dia gi kuar shopping ke jalan2, tunggu je la dia tunjuk anak katak keropi terbaru yang dilahirkan dibeli..hehe..

So, Poo, aku ada hadiah untuk ko... banyak nie..berat nie nak bawak..haha...

1) Kek Keropi...ti ko makan la ea..kongsi2 ngan kawan2 kat sana.. :)



2) Cadar Keropi..Aku tau cadar ko da koyak..haha..nah..cadar baru..ko pasang tau....cun tu~~ :P

3) Pendrive Keropi..Pendrive ko da full kan.. Nah..aku bagi pendrive baru..8G punya...ambik la..ngee~


4) Keropi Gugurl..Nie aku jumpa..comel sangat! Keropi gugurl gitu~ Pelok tau time tido..ingat aku selalu~




5) Kasut kuliah Keropi....cantik kan? kompem ramai orang ngorat ko pasnie...caye la cakap aku....pakai tau!



Amacam?? Banyak tak hadiah aku bagi ko Poo?? Simpan lek lok tau...Walau hadiah nie tak boleh dipegang jasadnyer..ko hanya leh menatap gambar je la yer..heh3....Jangan marah~

Tapi aku ada hadiah khas buat ko...Kali nie betol2...aku nak ko tepek kat dinding blog ko...WAJIB kalau ko sayang aku! :)

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*





Ok..cantik tak doodle aku lukis nie?? :) Khas buat Poo yang kurindu...cayang ko!
Tata~ muah3..

 Pasni mau review blogger yg rajin datang jenguk dan komen sini pulak la.. :)

KeNa SeRanG DenGan Lady Bird!

Assalamu'alaikum~


Ha? Lady bird leh serang orang kew?? Dah la dia comel jek..Halus jek..Tapi ada lady bird besarrrr punya..nak tengok?? Nak tengok kena pergi Belog MTT..hehe...Memang cun blog dia..ca suka sangat sebab 100% ikot tema lady bird tu.. :)




Ca bukan kena serang ngan Belog MTT atau pon lady bird kat dinding dia tu..tapi, ca berjaya direview oleh MTT after join segmen MTT ...  :) Maceh yer MTT....

CahaYa DaLaM GeLap


Bagai menutup cahaya yang menerangi,
Aku alpa jalan itu jalan berduri,
Aku menyusur dengan sendiri,
Tanpa berfikir apa akan terjadi..

Sedangkan cahaya telah diberi,
Aku kalah dalam dunia fantasi,
Membawa diri leka kesana kemari,
Hingga tersedar itu bukanlah sebuah mimpi.

Bukan mimpi tapi hakikatnya realiti,
Menyesal sudah tiada terperi,
Rasa ingin aku kembali,
Disinari cahaya yang bisa menerangi..

Terangilah aku hingga penghujungnya,
Menanti pemimpin menemani setia,
Ku tahu ku bukan setabah mana,
Dambakan semangat tanpa putusnya..

29 May 2011

RuMaH IdaMaN-RumaH TeLetubbieS

Assalamu'alaikum~

Korang kenal Teletubbies?? Tak kenal Teletubbies?? Aik..mungkin korang junior sangat kot dari ca..citer nie femes masa zaman2 ca skola rendah lagi la..memang tiap2 petang ca tengok..kat tv bape entah..tak ingat laa~ ntv7 kot..entah..korang ingat??

Teletubbies nie ada 4 orang..orang ker?? nak kata ekor, diorang takde pulak ekor..hehe..yang pasti 2 daripadanya sangat comel..Sape lagi kalau bukan yang gugurl si Lala ( yang warna kuning ) dengan si Poo ( yang warna merah )..comel sangat! Kalau yang boboy, si Tikiwinky (warna purple) ngan Dipsy (warna ijau) tak comel sangat..mungkin diorang besar..hehe..




Tapi ca bukan nak citer pasal diorang..Tapi nak citer pasal umah dia..
Tadaaa~ comel kan umah Teletubbies...? Macam kat padang golf.. :)



Teringin la nak umah camtu...haha..agak2 ada tak orang buat?? Dikelilingi ngan permandangan hijau..Ada rabbit kat luar umah..dengan aksesori dalaman umah nyang menarik..Dengan ada gelongsor lagi untuk turun dari atas bumbung untuk masuk dalam umah..wahh~
Ca nak upload banyak2 gambar pon line nga slow..korang google la sendiri yer kalau nak tengok..hehe..

Tapi yang pasti, ca suka design umah Teletubbies yang unik.. :)

Air Kelapa Pasar Malam Berharga RM50 Segelas !

Assalamu'alaikum~

Tak percaya?? Percaya laaa... :(



Meh nak citer......................time tu ca jiwa kacau yang teramat la..sampai ca rasa dunia sekeliling ca nie kaku..tak bergerak.macam berada dalam dunia yang di'pause' kan tau ..huhu..Parah tak? Parah tak??

Tengah2 jiwa kacau, pergi jenjalan kat pasar malam ( tapi kat tempat ca, ca panggil pasar lambak.)..ca ajak sorang kawan ca teman la..ca pergi singgah beli air kelapa yang sepatutnya berharga singget jek satu gelas plastik tu kan..Ok..ca bayar la........Masa tu ca ingat lagi dalam dompet ca ade lebih kurang RM52.00 bape sen cam tu la..

Masa ca nak beli topup lak, tibe2..........................

"huh??! Nape ada singget jek? Mana duit RM50 aku nie?? " ca dah cuak..kawan ca pon tercengang jek..ca ingat2 balik kemana wet ca pergi.....Sekali..............

" Ya Allah!! aku bayar wet air kelapa tadi guna wet RM50! Bukan wet singget!!! " teriak ca dalam hati...ca malu nak cakap ngan kawan ca..Ca terus ajak dia balik tanpa beli topup..ca cakap tak jadi la..wet tak cukup lak..huhu..

Balik tu ca nangis2..sebab tu wet mak bagi..mak soh belanja..ada lebih pulang..masalahnyer semuanya lesap dah.. T__T

Citer kat mak pon nangis2..naseb mak tak marah..mak cakap...

" tak pe lah ..rezeki orang niaga tu...bukan rezeki kita...."

Nasib baik..tapi kan..sampai hati orang niaga tu tak panggil ca untuk pulang duit baki.. :( adakah dia TAK JUJUR atau TAK PERASAN juga yg ca bayar air kelapa segelas tu ngan duit RM50..huhu.. T__T




BEN ASHAARI REDAH BLOG BARU JER

Assalamu'alaikum~


Abg BEN nak redah blog baru jer kali nie..yang followersnyer bawah 500..
Nak join?? Klik [SINI]

Psst! Psst! Abg Ben, bila nak redah dan komen saya nie..? Asyik 'pengikut' Abg Ben jer datang terjah nie..
Abg Ben takmo turun padang ker? Hehe..Tapi saya faham, Abg Ben pon tak terlarat nak redah semua orang.. ramai tuu~ :)

SEGMEN : KenaPa GunA nAma bLog Tu bY MTT

Assalamu'alaikum~ 

Pagi2 nie nak join segmen anjuran Belog MTT dulu la.. :)

Klik banner untuk join...

MTT tanye nape guna nama blog kita tu sebegitu rupa ...Ok, sebelum tu ca bitau la yang nama blog ca nie,
KLIK KLIK CHAKK



Haa..kenapa KLIK KLIK CHAKK?? 
Klik Klik Chakk nie macam sinonim la dengan kerja2 semasa menaip dan ambil gambar...Klik Klik nie kan biasa dibuat masa menaip entry...pastu dalam beberapa ayat lazim dalam dunia IT nie kan? 
Macam dalam dunia blogging, contoh yang selalu digunakan.... " KLIK untuk join."
Haaa..tol tak? hehe...

Chakk pulak ala2 masa nak agah2 baby tu kan? Tapi ca guna macam  kita nak ambil gambar tu..sajer jer tambah... :)
Walau nama pen ca dalam blog Cik Duyung, tapi ca tak guna nama tu untuk blog..sebab dulu link blog ca klik chakk.blogspot.com gak..skng jer da tukar..jadi mungkin org da kenal klik klik chakk nie...



Sekian sajer dari ca... :)

Ape?? Adik Ku Pakwe Ku...!

Assalamu'alaikum~

Kali nie korang leh percaya pada tajuk entry ca kali nie...huhu..ca bukan main2 yer..Ca agak rasa bengang + bangga la bila orang kata ca nie 'makwe' kepada adik...Haha...Ada dua perasaan tau..BENGANG & BANGGA..huhu..

Kenapa bengang?? Bengang la bila keluar ngan adik ca, adik lak pergi ngorat pompuan lain..dok fewit2 kat awek2 cun..tak ker bengang ca..Nanti mesti diorang kata :

 "awek kat belakang@sebelah je, tapi ngorat pompuan lain lagi! Awek dia giler open minded! "

Kenapa ca fikir camtu?? Sebab da bape kali orang salah faham bila ca kuar ngan adik ca....

Contoh peristiwa salah faham :

========================================

1) Jalan2 ngan adik pi shopping kat econsave..kawan pompuan adik nampak..dia mesej adik.. 
" woo~ keluar ngan awek seh.."
Adik ca bitau la ca yg kawan dia salah faham tu..pastu dia cakap jatuh da saham dia..kuang asam!

========================================


2) Time tu gi kedai kain..ala kedai kain yang untuk buat baju raya tu~ sementara tunggu kedai KODAK cuci gambar ca yg guna mesin bluetooth tu siap, ca cuci mata kat kedai kain tu..sekali promoter kat situ cakap :
" mau cari baju tunang ker? baju nikah? mari2 masuk.."
Dengan konfiden jer orang tu tarik kitorang..ca da gelak2 jer ngan adik..da sampai kat area kain untuk buat baju nikah, baru kitorang cakap yg kitorang nie adik beradik..terkejut beruk orang tu..haha

========================================

3) Masa ca ikot adik pergi amek helmet kat umah member dia..Mak member adik cakap :
" wah~ dah ada awek la...."

adik dengan pantas jawab "kakak saya la cik..." hehe..bengang makcik tu..aku mampu tersengih macam kambing.. :P

========================================

Macam2 lagi la..tak larat nak citer semua..huhu..memang kena punya la...kalau orang tak salah faham yang ca nie makwe adik, mesti orang salah faham yang adik ca nie abang ca...nak tau kenapa?? Sebab adik ca tak macam 'adik' pon..haha...tengok la nie... 



Gambar raya tahun lepas.. :)

Haha..so camane? Ca kena rasa bengang atau bangga? Bangga mungkin sebab ca nampak cam dak2 bawah umur lagi kan? haha..sebab adik ca baru 19 tahun.. :) huahaha..ca nampak kemetot sangat la ..adik ca tu yang terlebih besar tinggi...kuang3.... :P

28 May 2011

SiaP La koRanG waHai FolloWerS Ku!

Assalamu'alaikum dan salam sejahtera semua... 

Korang kejam! Kejam!




Huh!!!






E'eh...janganla lari dulu...drama jap jer tu....
Hehe..nie bukan entry mau marah2 korang yang da jadi followers ca yer...
Takde pon la..ca sayang korang semua... :)
Baru2 nie penaykit 'rajin terlampau' datang menghantui diri Cik Duyung..hehe..Ce tengok, ce tengok gambar bawah nie....



Kalau tak nampak klik jek kasi besar yer..
Sementara followers ca belom mencecah beriban orang, ceh..ceh..200 orang pon lom sampai.. :P
Ca da list kesemua followers ca ni beserta link ke dalam word..Untuk apa??

Haa..tujuan dia.. :

1) Senang ca nak blogwalking ke blog orang yang sudi follow ca walau kadang2 ada yang follow dengan 'tangan kosong'..maksudnya follow tapi tak tegur ca..tegur la yang...mau gak kenal2 kamu... :) Kadang2 link korang takde..jadi ca nak jenguk balik da tak jumpa da.. :(

2) Senang untuk ca menge'tag' korang kalau ca join mana2 segmen ke, contest atau GA..tinggal petik2 jek..hehe

Hehe..tu la tujuannnyer ca list balik followers ca..bila bertambah followers, tinggal masukkan je dalam list nie..hehe...

Lepas nie ca rasa ca nak review blogger yang rajin komen ca lah....sebagai tanda penghargaan..leh tak..hehe.. (^^,)v


27 May 2011

BloG Cik DuyunG "bErpeNunGGu"

Assalamu'alaikum~ :)

Ape dia?? Blog Cik Duyung BERPENUNGGU ??

Haha..macam biasa...di dunia blog nie bukan leh caya SERATUS% kepada tajuk sesuatu entry tu yer..hihi..
bukan aper...ca baru tukar header..tengah di mood rajin ..kalau dulu tak ber'penunggu'..macam kat bawah nie...


Tapi skang dah ber'penunggu'.... :)
Huk3..eee~ saper la tu..bam2 itu budak..tu la budak yang tak suka+tak pandai make-up yek..terserlah eyeback + 'adik2 kecik' di pipi...ini serius~



Dengan tema yang masih sama...Berbantukan adobe photoshop CS3 jek, maka terberanak la header nie..Ngee~ tu la Cik Duyung..Penunggu blog ini semestinya.. :)

25 May 2011

JibAm NiE aSyiK waT oRang tErgeLak..

Assalamu'alaikum~ :)


Haaa...tengok la Jibam kat atas nie..ade je tindakan yg tak disengajakan yang wat ca nak tergelak..
Jibam nyau ca yg paling encem la..bulu dia lembut sangat... :) Jibam nie suka minum milo...
Dia kucing yang paling penyabar kat umah nie..kalau time makan tu, dia banyak mengalah la ngan ahli keluarga dia yg lain..pastu dia kucing yg makan nasi dengan lauk..kucing ca yg lain suka pilih lauk jek..macam nasi+ikan goreng (gaul2 sebati) ,kang diorang amek ikan jek..nasi tak makan..tapi jibam, dia akan makan..

Pastu dia tak mulut bising..tak suka la meminta2 makanan..kalau dia lapar sangat2 je dia akan dekat sikit sikit ngan ca..ca acah macam nak jentik dia, dia duduk la jauh sikit..kira kucing makan saman la si Jibam nie..

Cayang jibam! muah3!

24 May 2011

POLIJB PoLiTeKniK PreMiEr

Assalamu'alaikum~ :)

Sape yang ade mengikuti entry kisah ca, korang tau la kan ca nie ex-student POLIJB..
Hurm..sebelom ca nak habis sem dulu dapat tau la yang POLITEKNIK JOHOR BAHRU (PJB) antara salah satu poli yang diiktiraf menjadi POLITEKNIK PREMIER..Ada 3 poli terpilih..2 poli lagi tu ialah POLITEKNIK SULTAN SALAHUDIN ABDUL AZIZ SHAH (PSA) dan POLITEKNIK UNGKU OMAR (PUO)..Boleh rujuk dekat [SINI]..

Tapi aura tu tak la terasa sangat masa tu..Sebab baru2 lagi kan..Ca tak merasa la 'kewujudan' atas perubahan tu sebab dia start after ca keluar (habis blaja) iaitu mulai sesi Julai 2010...

Masa ca kat sana, kat bahagian tepi pintu gerbang @ pintu masuk poli cuma ada nama Politeknik Johor Bahru...
Sekali nampak sorang kawan ca ( kawan gaduh gak kat fesby nie..haha ) ade upload satu gambar, 'perubahan' baru dah ada kat depan pintu masuk polijb tu..

Dah ada tulisan POLITEKNIK PREMIER dahhh kat depan tu~ wahh....




Yang ca tau buat masa nie dalam Jabatan Mekanikal dah ada buat 1 pembaharuan la..Dah ada advance diploma untuk kos mekatronik..Tu pon ca tau lepas kawan ca dak mekatronik bitau..Sebab dia amek advance diploma nie..Tapi kesian la..Nak tau ade bape orang pelajar?? 3 orang jer..Setiap sorang memang memegang tanggungjawab yang berat sebab masing2 mempengaruhi peratusan kelulusan yg sangat tinggi...
Takpe, dak2 mekatronik hebat2.. :) caiyok2!!
Bila laa nak ade degree Mekanikal Bahan nie....hehe.... ^__^

Tiba2 rindu sangat kat poli..rindu zaman blaja..Serius! Masa blaja rasa nak cepat habis..Dah habis, nak blaja lak..haha...Biasala tu kan.. :)


*** PERHATIAN KEPADA PENYUMBANG GAMBAR, INCHEK ZYX AZMA
ko jangan nak kutuk aku lak wat entry nie....tau la ko hari2 lalu depan poli.. :P 
aku ngaku aku ketinggalan sikit....hehe

Kau Selalu Ada..


***
**
*


***
**
*


***
**
*


***
**
*

***
**
*





====================================================
Sesungguhnya aku bersyukur masih ada engkau yang menerima aku seadanya...
Kau Selalu Ada...
====================================================

DeMam SinetroN

Assalamu'alaikum~ :)

Hehe..kali nie mau stoly moly pasal sinetron la..Sape layan sinetron? hehe..Ca mengaku ca layan..Tapi~ Tapi~ ca akan tengok dulu sape hero heroin..haha..Boleh gitu tengok citer pandang pada rupa? Haha..lagi2 kalau ade Baim Wong! Peh, mau tengok! Selain muka, ca akan tinjau2 dulu awal2 episod..kalau macam bez, ca terus layan..Kalau tak best, malas..Senang kata, ikot sesedap rasa hati la.Kalau nak tengok, tengok..Kalau tak, tak tengok..Ca bukannya taksub sangat ngan sinetron...

Ca selalu layan yang kat astro la..Sebab satu kuarga layan..Kalau kat tv3 jarang la sebab tak syok la tengok sorang2..hehe..Dulu mak abah ca tak layan tau..Dek kerana awal2 tu 'terpaksa' tengok bila anak pompuan dia yang sorang nie minat Baim Wong, dah satu keluarga akhirnya 'ketagih' tengok citer nie haaaa............


......citer Kejora Dan Bintang..Hehe..ade Baim kan? Kan? Ngee~ Sebelom nie ade gak tengok citer Benci Bilang Cinta..Pastu ade lagi satu..Ape eh tajuk dia? Ca lupa nie..Yang Baim mati tu, pastu ade orang muka mirip dia..huk3.sape layan dia tau la.. :P Citer Kejora & Bintang nie lembap sebenarnya nak gerak..Kadang2 bosan gak nak tengok sebab citer macam tak gerak2..Ade je masalah tak benti2..Tapi dah 'ketagih' kan...Tengok gak sampai habis..hehe..

Dah habis citer tu, muncul lak citer nie..................................



...............Cinta Melody....Mula2 mak ca dah cakap " mak takmo tengok..nanti asyik nak tengok je..nak wat keje pon tak senang..nak cepat siap.. " Ok takpe la kan...Ca layan ngan adik..Sebab adik ca cakap comel heroin tu..Hurm..memang comel~ Sekali hero si Randy ( Elang dalam citer nie ) tu comel gak~ Alahai..Sweet jek diorang..Dulu watak dia sebagai Galang kan dalam satu citer sebelum nie..( eh, tu tv mana ek? alaa..ca lupa lagi.. )..Citer nie ca suka sebab watak hero tu nakal .hehe...Tapi yang tak sukanya muka watak jahat tu .Ish! Cam nak bagi makan penumbuk! ---> giler terpengaruh..

Lagu tema citer nie best sangat! Aishiteru yang membawa maksud Menunggu..Penyanyi dia ca baru tau la lepas tengok citer nie..Nie haaa.....

Zivilia



Tiap hari layannnnn~  :P


 kenapa citer indon selalu sangat citer pasal dua darjat? rebut harta? aishhh~ jalan citer yang lebih kurang sama ( eleh, tapi layan gak...huhu)

AisHitErU

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu
Sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberpikir cari penggantimu
Saat kau jauh disana

[*]
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan
Saat kau jauh disana rasa cemburu
Merasuk kedalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan


[**]
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku

[***]
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru


Satu sendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa gairah
O…wu..wo..o..

Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai disini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Kumohon kau kembali

Back to [*] – [**] – [***]



*lagu yang ca download takde lak lirik nie......sebab dalam lirik full ada.......

" Kimita tuokukitemo
Kiminoi shuaguaratala
Shiniteruyo shiniteruyo "


23 May 2011

CERITA KREATIF AKU BERSAMA BEN ASHAARI

SITUASI : Sekumpulan murid2 sekolah rendah yang mengikuti rombongan sambil belaja hilang!
LOKASI : Diperkarangan stesen ERL~~






Seorang cikgu telah mengetuai satu kumpulan murid Sekolah Kebangsaan Tut Tut Tut iaitu chegu zubir. Budak2 nie dibawa ke stesen ERL untuk ke satu destinasi yang da dijadualkan..Time untuk semua cikgu semak  list atas keWUJUDan kesemua murid jagaan.............

KUMPULAN 2chegu zubir  pon check....)

saya!

2) Cik Cempaka?? 
saya cikgu!

3) Mira'e ??
saya ade cikgu!

4) MizzKechique ?? 
ade!

huhuiiii~

6) Geminigurlz ??
saya!

7) MAIRA QUEEN ??
di sini~

8) Syuxer ?? 
------------senyap~~----------

-----------bunyi cengkerik~ (itu tipu)-----------

10) Nadh ????
(peluh jantan chegu zubir sudah berpusu2 keluar!)

Dengan dah hampir pengsan dah chegu zubir tawaf satu stesen ERL..Macam nak hentak2 pale kat dinding jek dia...Sikit lagi tu nak terjun kat rail ERL tu..Ape taknyer, 3 orang murid yang dibawah jagaan dia dah hilang! Cikgu2 lain ade murid jagaan sendiri gak..Selamat je disamping diorang..Entah camana 3 orang dari 10 orang murid tu boleh hilang..

Cik Cempaka : Cikgu nangis kew???

chegu zubir : Takla~ risau nie...mana nak cari kawan2 awak lagi 3 orang nie..Orang kat sini ramai tuu~

Geminigurlz : Ce tepon, ce tepon diorang cikgu...

chegu zubir : Ngek la dak nie..bila masa lak korang dibenarkan bawak nset...sabar je la ngan budak2 nie..aku nga risau tahap otomen nie!

Tiba2~~

MizzKechique : Cikgu! Cikgu! Tengok tu...Diorang kat sana!! ( terlompat2 sambil menuding jari ke sebuah restoran berdekatan , Restoran Dapur Tanpa Sempadan  yang siap dengan gambar besar si jejaka berbaju merah juga bertopi merah... )


chegu zubir terus berlari2 bapak ke arah restoran tu sambil berpimpin panjang dengan kesemua tujuh murid yang lain..Haha! Memang macam bapak2 la..

chegu zubir : Hey ....nape korang berpecah nie?? Cikgu risau korang tau tak?!

Syuxer : Cikgu! Cikgu! Meh2..Ada makan2 free~ Huhu..Lapar nie cikgu...Cikgu dari tadi jalan2 bukan nak belanja makan ke minum..Nie free cikgu!

Chef Ben : Ehem3....Maafkan saya, saya Ben Ashaari pemilik restoran nie..Jemput la masuk..Harini hari pembukaan..Jadi semua hidangan makanan free...Silakan..Cikgu yer? ( sambil senyum sampai ke telinga )

chegu zubir : Err, ye saya..Terima kasih.. 

Budak2 tu dah serbu masuk~ Terpaksa la chegu zubir masuk jugak..Kan kena jaga budak2 tu..

Sementara tu jari pantas menaip mesej " Cikgu PINKY MOMMA, saya dan murid2 saya kat Restoran Dapur Tanpa Sempadan ye..Budak2 nie lapar sangat lak.." ---SENDING MESSAGE---

Tak lama tu Cikgu Pinky balas .. " cuba tengok kat dalam restoran nie..kami disini juga ler..hehe.."
Mata chegu zubir melilau mencari kelibat kumpulan Cikgu PINKY MOMMA..Sekali pandang, diorang dah dok lambai2..Kuang asam! Aku je ketinggalan rupanya!

Last2,  mereka menikmati makan tengah hari di restoran Ben Ashaari tersebut~

* PENGAJARAN : Time makan tu makan! Jangan dok merayap tak ingat nak makan..ngeh3...

============================================================
Cerita ini adalah rekaan semata2.Tidak melibatkan yang mati namun yang masih hidup..Hehe..
Maaf jika ada sebarang kekurangan...Ini sekadar memenuhi tatacara SEGMEN CERITA KREATIF BERSAMA BEN ASHAARI...
============================================================

---TAMAT---

Kain Biru Gelap-Kain Biru Laut-Bebas

Assalamu'alaikum semua~ :)
Salam ceria... :)

Ade aper dengan zaman berzaman? Zaman aper? Zaman purba? Zaman tok kadok? Zaman nenek moyang?Hehe..Zaman nie kalau diciter banyak jer cabangnyer..Sangat luas la~ Ape2 pon leh jadi..

Tapi kali nie ca nak citer pasal zaman2 belaja..Hehe..Kalau ikot tajuk entry tu, ha, tu berkaitan ngan uniform sekolah la..Paling ketara warna kain..Baju memang warna putih suci macam dalam iklan sabun DAIA tu..siap rendam nila sebab nak nampak baru...hehe..kalau mawas pengawas tu lain la..lain skola,lain uniform.Ada gak yang sama kan..

Ok, jom baca citer zaman ca blaja dan uniformnyer.. :)


Mula2 sekali zaman TADIKA la..Zaman dak2 hindustan hingusan..Zaman yang ca rasa memang ca paling cun selekeh kot..Eleh..korang pon sama jek.. :P Hehe..Dengan pakai tudung pon senget benget..Baju yang tak tahan tu..Petak2 macam dam...Hehe..macam kat gambar atas nie..Tapi takde la petak2 beso macam tu..Petak kecik2..Warna cam kat gambar tu la lebih kurang..Kain biru gelap..Hehe.

Sekarang tadika masih pakai uniform cam nie ke ek?? Ca tadika kat Sarawak..Kenangan paling best, gi tadika naik truck askar! Sebab ca anak seorang askar..Tinggal kat berek tu kan..(kata lain nyer cam umah kuarters). Sangat syokkk~ Tinggi jek truck tu..Suka port kat belakang..hehe..Pastu suka time rehat! Makan sedap2! bagi ca, tadika nie macam skola makan2 la..hik3..

*** kat mana lah kawan2 setadika ca berada sekarang..Tinggal gambar jek..


Pas da habis zaman TADIKA, naik setingkat..Hehe..Pegi lak ke sekola rendah..Masih di Miri, Sarawak.Dan masih naik truck askar gi skola..Nama skola tu Sek. Ren. Kerajaan Riam Batu Dua Miri, Sarawak.Tapi kat sana sebenarnya ramai dak2 bukan bangsa melayu..Ramai iban gak la..So, ca pakai uniform yang skirt tu...Tapi tak lama pon ca skola sini..Darjah 1 jap jek..Pas abah benti askar, ca sekeluarga balik kampung halaman mak, kat Johor (tempat ca tinggal skang nie la..). Kampung abah kat Serian, Sarawak..

*** time darjah 1 kat Sarawak ca suka cabut skola ok..Mak kena tunggu ca kat skola..Huhu..Cian mak..


Dah balik Johor, ca sambung darjah 1 sampai la habis darjah 6 kat Sek. Keb. Parit Haji Adnan,Pekan Nanas,Pontian,Johor..Sekolah kat dalam kampung jek..Dalam kelas ca pon ade 27 orang murid je..1 kelas je untuk 1 darjah.. 1st day ca daftar ca pakai skirt cam kat Sarawak tu..Sekali kena tegur daa~ hehe..sekolah kampung semua melayu..So, kena pakai baju kurung, pakai tudung..Kelam kabut mak beli kain untuk wat baju kurung..Ca tak pernah beli baju siap..Mak ca mesti wat sendiri..Darjah 5 ca jadi librarian..Pakai uniform kale purple..Baju purple muda, kain purple gelap..Tudung putih..Darjah 6 jadi pengawas, baju biru muda, kain biru gelap..Hehe..Semua uniform ca dapat rasa time skola rendah kat sini.. :) 

*** nasib pindah Johor..Dapat pergi skola agama..Kat Sarawak takde pon..So, alhamdulillah sangat2 dapat blaja hukum hakam sedikit sebanyak..Fardhu ain pon pass la..Sekolah agama pon habis sampai darjah khas.. :) alhamdulillah~



Bila dah habis darjah 6, ceh3...konon da jadi senior time darjah 6 tu kan...Sekali kat sekolah menengah kembali jadi junior trang tang tang masa form 1..Ca bersekolah di Sek.Men.Keb. Dato' Mohd. Yunus Sulaiman..Panjang tak nama sekolah?? Sepanjang lencana sekolah nie gak..Hehe..Ca sekolah situ sampai form 3 jek..Sebab ca pindah sekolah teknik masa form 4 ngan form5..Kat sekolah nie ca jadi student biasa jek..Malas nak jadi pengawas.. :P

*** ca tak rapat ngan ramai orang time sekolah sini..Entah, rasa jap sangat...Ca cuma rapat ngan 3 sahabat baik ca jer sampai sekarang..



Ok, sekolah terakhir ca, Sek. Men. Teknik Johor Bahru...E'eh..e'eh...nampak tak warna kain tu? Macam kain dak skola rendah kan?? Haha..tapi itu la kenyataan yang ca terpaksa terima..Sebab ca jadi librarian.. :) Cuma beza kasut la..Kena pakai kasut kulit itam..Peh, panas! Tapi senang nyer tak payah basuh..Polish ngan kiwi itam tu jek..hehe..Awal2 masa dilantik jadi librarian memang kena ejek la ngan dak kels..Diorang cakap ca nie dak skola rendah sesat! hehe..Ca tak kesah pon..Syok jadi librarian..Ca suka masuk kelas lambat2 sebab kononnyer kena jaga kaunter time rehat..ngeh3..

*** pengalaman tak leh lupa dimana dalam kelas ramai lelaki..nama pon dak mekanikal...huhu...dulu ca sangat pendiam.. :P sekarang~ huhu..siapa yang kenal ca, tau la.. :P



Ouh, zaman kat IPTA paling syiokkkk~ Ca sambung blaja kat Politeknik Johor Bahru kos Mekanikal Bahan..Ambil diploma.. Best sebab leh melawa..Kuang3..Takde baju2 uniform lagi..Cuma takleh la pakai seluar jeans..Ala, tu tak jadi masalah pon..Ca tak kesah pon..Ca suka pakai baju kurung ( lagi2 baju raya zaman berzaman yang dok terperap dalam almari selama nie...hehe), pastu baju blaus ngan seluar..Cam kat gambar tu..Senang dan ringkas jek.. :) Sebagai student engineering tak kuasa nak bermakeup bagai..Kena kontrol 'macho'..haha..Kononnnn~ :P

***kat poli ca jumpa geng masuk air..jadi tak bape nak jadi pendiam lagi..heh3.. :P




Tapi walau camane pon, zaman beruniform tu la zaman paling best dan paling dirindui..Macam nak jek pergi skola balik..Rindu sangat2..Blaja pon main2..Naseb baik la sekarang jadi budak berguna jugak..haha..

Korang lak camane? Ade tak yang uniform nyer unik?? Hehe..mana la tau kan......
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...