29 March 2012

Ragam Anak-Anak

Assalamu'alaikum..

Humm...malas nak taip panjang kali ni.. Kita tengok gambar je eh? :)



WATCHING TV!




SLEEPING!



*Bil entah nak update pasal percutian aritu..erk... =__="

27 March 2012

Tak Ada DSLR Pun Tak Pe!

Assalamu'alaikum...

Sape tak nak DSLR kan? DSLR sebijik makhluk bermata besar dan bolat yang semakin menjadi kegelian kegilaan ramai orang yang kaki 'tembak' ni.. Termasuklah yang dok menaip entry nie.Heh3... :p

Tapi tak mampu la dek noonnnn nak beli natang tu lagi..Tapi takpe..Ca dah ada Mr. Nikoneletto...Eh..eh..tapi kan,nama tu berbelit sangat nak sebut kan? Ca dah tukar nama dia kepada BABY RED.. wink3.. (^__*)

Ingat tak Wordless Wednesday ca yang lepas? Gambar tu pon hasil jasa my Baby Red..tapi tu ca ada edit sikit dengan tone colour dia.. Kali ni nak tunjuk lagi gambar cincin.. *dah tu je prop yang shantek.. :p


Tak edit pape..juz + watermark je.. :)

Cun tak? I ♥ Purple!!!

Boleh lawan DSLR tak? hahaha.. *pasan!
Minat punya pasal, kita manfaatkan apa yang ada..oh, my Baby Red..Lebiu3...

Psst..psst..gambar kat atas ni dapat pujian dari sifu Atok masa kat FB.. ^^, Dia cakap "super cun"..kembang2 lobang idong den.. :p Mekaceh atok.. Atok jadi sifu ca yer..

Erm..next entry insyaALLAH ca nak story pasal percutian ca.. :) Tungguuuuu~


*kalau banyak gambar sendiri dalam kamera kita,BUKAN photographer namanya. - Amir Ashraf | Vanilla Coklat,TV3.. ♥

26 March 2012

Cik Duyung Berundur..

Assalamu'alaikum..

Sedih! 

Sedih sangat sebab tak dapat nak blokwalking! *lagi2 ke blog mereka yang kutepek diruangan bloglist*
Sedih sangat sebab tak dapat up entry! *walau tak ramai menunggu*
Sedih sangat sebab terpaksa menahan nafsu berblog ! *yang sememangnya membuak disaat ini*


Kenapa?

Kenapa mesti sekarang ca perlu mengundur diri!
Ca tak puas lagi tauk! Dan tak kan pernah puas berblogging..Uwaaaaa~ T___T 

Tapi...

Tapi ni semua salah ca...
Ca yang selalu lupa..
Ca yang tak boleh buang tabiat buruk ca..

Ca selalu LUPA cabut bodben dari lappy.. :(
Ca selalu MAIN tenet atas katil.. :(
Ca selalu tidur sekatil dengan cik lappy..dan malangnya cik bodben pon masih melekat lekit kat sisi cik lappy..


Dan disuatu pagi.... 
Bangun2 , ca tengok cik bodben yang setia 'berkembar siam' dengan cik lappy di lubang USBnya dihempap bantal ! Sob3...Dia bengkok...Bengkok sangat2.... :'( Mungkin..mungkin urat dawainya ada yang putus..kelap kelip je lampu dia..*lampu???

Kemain seksa ca nak connect internet sekarang.Terpaksa letak barang2 lain sebagai alat bantu mengajar untuk cik bodben mampu menjadi tegak seiringan dengan lubang USB.. :( Nak tau keadaanya, ti bila ca berpeluang ke cc ca akan upload gambar ye.. :'(

Jadi..

Kepada mereka yang setia datang ke blog ni, ca mintak maaf kalau ca tak dapat membalas kunjungan korang wat masa ni keh... :( I'll miss you all..

Kepada mereka yang kutepek di ruangan bloglist tu, ca sedih sebab tak dapat jenguk selalu da.. :( Nanti da ok sikit ca datang ye..Tunggu ye... 




* Sape nak belanja modem kat ca.. :'( 

Cik Duyung Berundur..

Assalamu'alaikum..

Sedih! 

Sedih sangat sebab tak dapat nak blokwalking! *lagi2 ke blog mereka yang kutepek diruangan bloglist*
Sedih sangat sebab tak dapat up entry! *walau tak ramai menunggu*
Sedih sangat sebab terpaksa menahan nafsu berblog ! *yang sememangnya membuak disaat ini*


Kenapa?

Kenapa mesti sekarang ca perlu mengundur diri!
Ca tak puas lagi tauk! Dan tak kan pernah puas berblogging..Uwaaaaa~ T___T 

Tapi...

Tapi ni semua salah ca...
Ca yang selalu lupa..
Ca yang tak boleh buang tabiat buruk ca..

Ca selalu LUPA cabut bodben dari lappy.. :(
Ca selalu MAIN tenet atas katil.. :(
Ca selalu tidur sekatil dengan cik lappy..dan malangnya cik bodben pon masih melekat lekit kat sisi cik lappy..


Dan disuatu pagi.... 
Bangun2 , ca tengok cik bodben yang setia 'berkembar siam' dengan cik lappy di lubang USBnya dihempap bantal ! Sob3...Dia bengkok...Bengkok sangat2.... :'( Mungkin..mungkin urat dawainya ada yang putus..kelap kelip je lampu dia..*lampu???

Kemain seksa ca nak connect internet sekarang.Terpaksa letak barang2 lain sebagai alat bantu mengajar untuk cik bodben mampu menjadi tegak seiringan dengan lubang USB.. :( Nak tau keadaanya, ti bila ca berpeluang ke cc ca akan upload gambar ye.. :'(

Jadi..

Kepada mereka yang setia datang ke blog ni, ca mintak maaf kalau ca tak dapat membalas kunjungan korang wat masa ni keh... :( I'll miss you all..

Kepada mereka yang kutepek di ruangan bloglist tu, ca sedih sebab tak dapat jenguk selalu da.. :( Nanti da ok sikit ca datang ye..Tunggu ye... 




* Sape nak belanja modem kat ca.. :'( 

19 March 2012

Sebab....

Assalamu'alaikum.. :)


Lama tak update sebab............................. jeng3... ^^,

13 March 2012

Hari Ni Hari Apa Ye???

Assalamu'alaikum..

Hari ni hari SELASA..ye...SELASA kan??


*Status FB semalam  ( ISNIN / 12.3.2012 ) :

Tonite : Vanilla Coklat (tulisan biru) last episode! ♥

Komen2 diterima
1) Si A : Bukan esok ke??
2) Si B : Kenapa Vanila Coklat tukar hari ISNIN???

Demm! Macam nak sembunyi bawah katil. Malu kot! Camane ca boleh terover excited ni?? Sampai lupa hari..Sepantas kilat delete post tu!


*Entry sebelum entry yang korang sedang baca ni (SELASA / 13.3.2012) --> WORDLESS WEDNESDAY #16

Komen2 diterima (boleh pi tengok sendiri kat entry tu..) 

Double demm! Demm n demm! Pekena ngan ca ni..Apesal ca lupa hari..? Ca tak lupa lah! Ca silap jek..Boleh kan? Tersilap tau..Bukan nyanyuk ... =__="


Sob3..Malunyer......................Malu! :'( Dah..Nak get ready tengok Vanilla Coklat..SELASA kan harini..?? Huh! :/


* Camane kalau dunia sekarang takde calendar???

Wordless Wednesday #16

Assalamu'alaikum..

♥♥♥

12 March 2012

Bukan Senang...

Assalamu'alaikum...

Korang sehat? Bape hari ni ca memmang malas nak ngadap blog.Takde nafsu rasanya. Kalau tak nafsu serakah ngadap blog ni  pagi2 dah membuak..

Eh korang, ca pernah citer kan yg ca teringin nak jadi photographer yg shoot gambar binatang especially kucing kan? Jadi, semenjak ca dah memiliki Nikoneletto, ca rajin la nak ambil gambar nyau2 kat rumah ca ni..Owh..Bukan senang rupanya nak ambil gambar kucing berbanding gambar orang.Sebab nya binatang ni tak pandai nak ready untuk diambil gambarnya.Diorang tak pandai pose melainkan kita yang bijak snap gambar diorang yang tengah buat sebarang aktiviti koko mereka..Hihi

Jadi nak dapat moment yang menarik memang susah..Jom tengok gambar budak Nemok yang ca sempat ambil..Ca masih belajar nak jadikan gambar tu cantik.. :) 






Model : Nemok
Jantina : Betina  

Hehe..cayang Nemok!

07 March 2012

Cik Duyung Dilamar Blogger Johor

Assalamu'alaikum...

♪~Pabila duduk bersanding janganlah suka menjeling..
Menjadi raja sehari..
Tersenyum wajah berseri~ ♪
  *betul ke gini liriknya..seperti terdengar lagu ni di dalam suasana majlis kawen..hik3.. ^^,







Ca dilamar diinvite blogger Johor ni... Ops..terkantoi lak..Alaaa..nak berangan sikit pon tak boleh..Hehe..Sebenarnya ca diinvite oleh salah seorang ahli dari Page Kami Blogger Johor untuk join satu contest screenshot..Jadi ca dengan malu2 meow, ca join jugak..

Ok jom ca perkenalkan orang-orang penting dalam menjayakan contest ni ...

Penganjur : Shafuan Kechik

Para Penaja : 

1) Mohamad Thaqib --> taja hadiah bernila RM30
2) Khairul Asrol --> review blog pemenang + letak pemenang dalam bloglist beliau selama seminggu

Ok..nah..ni screenshot Blog Cik Duyung ~ :)


Sape nak join pergi LIKE page Kami Blogger Johor keh! Orang2 Johor diutamakan.. ^^,

Eh,lupa...Pemilihan pemenang contest ni berdasarkan like terbanyak pada gambar screenshot yang akan di upload semula oleh penganjur.Jadi, bila gambar blog ca da naik mintak jasa baik korang untuk LIKE ye..ngeee~ :D

Thanks a lot!

Wordless Wednesday #15

Assalamu'alaikun..



Cakkkkk!

04 March 2012

Pakwe Baru

Assalamu'alaikum...

Ca 'puasa' dari ber-online setengah hari..hik3..Busy menjahit kraf yang orang tempah..Semalam pulak busy dengan pakwe baru.. Alhamdulillah ada rezeki dapat sorang sebijik pakwe ..

Hehe.jangan salah faham lagi.Macam dalam entry lepas orang salah faham dah.Ingat ca yang pregnant.. :p Ca belom kawen lagi la cayang-cayang sekalian.. Nanti time ca nanti, ca akan citer jugak.. :)

Pakwe ku gagah berani..Ensem dengan berbaju merah..Bermata bolat..Misai janggut memang tada...Walaahhhh! 

Inchek ni ada misai la..Reject!

Walau dia tak se'hebat' mana..Tapi boleh la...Kan ku sayang dia selamanya..Bukan senang nak dapat dia uollsss~ Ca tahu orang kat luar ramai je yang petik jari boleh dapat macam dia.Malah boleh dapat yang lagi hebat dari dia....Nak tengok dia ke? Alaaa~ malu lah...Nak gak? Jangan gelakkan ca okeh... Scroll down~~

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V

Tadaaaaaa~

Si Merah Nikoneletto!



Ensem la jugak kan..Tapi kesian jugak dekat si Itam Manis terpaksa duduk dalam almari je. Tak dapat nak beli DSLR lagi buat masa ni, so angkat Merah Nikonellto sebijik dulu. Lepas ni boleh la amik gambar kucing banyak2.. Ngeee~ :D



* akan ku berkepit dengan pakwe ku ini ke mana sahaja bila keluar rumah.Hik3..

03 March 2012

Yaaa~ Haroro!

Assalamu'alaikum...

Ok..tak nak bebel panjang pon..Sape layan Running Man?? Sila kembang2 idung!


Oh..Ca sudah giler tengok rancangan ni...Citer yang boleh buat ca ketawa sorang2 automatik meng'kecundang'kan Senario, Zizan, Johan, Sepah dan segala lawak artis2 lawak Malaysia..*berbelit tak ayat ni?? Hehe..

Sape tengah tension, yang nak muncung 24jam tu, meh ca nak hasut..Pi tengok citer ni dan boleh bergelak tawa..Hehe..


Ca paling suka kat Haha a.k.a Haroro! Comel sangat! Hehe..

Pororo~~ 

Sekian~ :p

Baby..Come To Mama!

Assalamu'alaikum...

Macam ganas je bila sebut "come to mama!"..hehe..Seronoknya nak jadi ibu... ^_____^ Kegembiraan dia mengalahkan kegembiraan memakai jubah konvo, mengalahkan kegembiraan abg ensem belanja eskem corneto,mengalahkan kegembiraan mimpi abang botak..ahak2.. :p

Beliau yang edit gambar ni..haha..

Sebenarnya ca baru dapat berita kawan poli ca merangkap ex-roomate dan ex-housemate ca bakal jadi ibu...Citer wedding dia ada kat SINI..Semalam dia siap hantar gambar scan (kat atas tu) lagi.. ^^,

Ca pulak yang excited ! Tumpang hepi.. :) Bestnye nak dapat baby dah...Kena get ready present untuk baby lak lepas ni..Semangat nak dapat 'anak sedara' . :) Baby,nanti dah keluar,tunggu mama Dayang datang jumpa baby nanti ye..hehe..

To Azah a.k.a Makjah serta 'kawan iparku', Aizat...Tahniah buat korang! Aku nak jadi mama angkat anak korang tau! Aku cop..hehe.. :P


*nak baby jugak..tapi cam takut je nak beranak! erk... =__=!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...