28 February 2012

Dulu SUKA Sekarang TIDAK LAGI

Assalamu'alaikum....

Dulu ca suka jugak pergi baca blog beliau.Tapi sekarang tak lagi.Sebab ca tengok akhir2 ni semua entry beliau berbaur negatif.Semua orang tak kena pada mata beliau..Ada je yang tak kena.Semua dia kondem! Sedih jugak la kenapa beliau jdi camtu.Sakit jiwa kah?? :(


Cukup baik ker kita untuk mengutuk kekurangan orang lain? Ca pon kadang2 ada juga terlepas kata ataupon perbuatan.Kadang2 mata menjeling 180darjah kat abang bermuka pecah rumah yang melepak dikaki lima kedai..Kadang2 mengutuk dalam hati bila nampak cik awek yang seksi meksi..Tapi sedetik hati terlintas yang kita buat salah, beristighfarla...

Sambung balik pasal seorang blogger ni..Hummm..Siyes memang ca da takde mood nak masuk blog dia lagi..Bahasa dia dah tak boleh diterima oleh jiwa ca..Apa pulak persepsi orang lain yang baca? Orang2 yang selalu komen dia tak perasan ke akan keangkuhan beliau? Sedih3...Takpe la..Daripada ca masuk blog dia mengutuk beliau pulak, lebih baik ca stop untuk mengikuti cerita dia..Mungkin bagi dia apa yang dia nak sampaikan tu semuanya nasihat.Memang ada benarnya.Tapi...tak semua orang boleh terima cara penyampaian dia..Sorry~ ca tak sanggup dah nak baca blog kamu lagi.. :(



*Hati manusia boleh berubah walau sedetik pon..kan?

24 comments:

  1. siapakah blogger tu ca..?

    sebagai manusia biasa, kalau nk tegur org seharusnya kita lihat diri kita sendirikan...?

    sbb tu cik nur suka simpan ayat ni dalam minda

    "renung aib diri sendiri sebelum bcerita aib diri org lain"

    ReplyDelete
  2. sy harap yg dimaksudkan tu bkn blog sy.. keh3..

    ReplyDelete
  3. Saya harap bukan saya. Takut betul kalau tersakitkan hati orang kat blog. Kita tak sedar, macam mana nak mintak maaf. huhu.

    ReplyDelete
  4. @Cik Nur : siapa dia biarlah ca simpan sorang2..nanti kalo ca bitau ca aibkan dia jugak kan..

    tu la.kita bukan perfect mana nak kutuk2 org lain..

    ReplyDelete
  5. thats not me kan..sory kalau2 bahase yg kite pakai keterlaluan..tegurlah kalau ade yg mcm tu ye

    ReplyDelete
  6. manusi ni macam2 ca...kejap je boleh berubah kan?harap2 bkn blog gee ye..he3

    ReplyDelete
  7. @Solihin Zubir : ish..bukan kamu..blog SZ masih suci... :) ca suka..

    ReplyDelete
  8. mungkin boleh support empunya blog kot. hehe

    ReplyDelete
  9. @KuNanGKuNanG : yup..hati manusia mmg boleh berubah2,..

    bukan awak juga.. :)

    ReplyDelete
  10. nak tahu jgk....follow blk yee kak..
    http://rafiq-icelemontea.blogspot.com

    bg tahu clue2 pun xpe...hehe

    ReplyDelete
  11. amboi2...siapakah makhluk tuhan tersebut?hehe

    ReplyDelete
  12. bolat erk? soryy.. skrg byk pkai bhasa 'aku' T___T

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...