06 December 2011

Lelaki Tak Ada Masalah??

Assalamu'alaikum~

Kenapa ca asyik citer topik lelaki? Kalau sebelum ni pasal lelaki cute & laki ensem, skang ape cover2 line pulak ni? Saje je nak citer topik lelaki. Kalau blogger lelaki pon selalu 'angkat' golongan cik awek kan,kan? *angkat la sangat~*

Erk! Pakcik sape ni??

Ca tabik spring sama lelaki! *toink! toink!* Owh, kenyataan berani 'angkat' lelaki kali ni. Tapi bukan semua lelaki ok.Tak kuasa makkk nak 'angkat' si perogol bersiri, pencopet negara, pencuri tegar, ouh..tidak,tidak..Tabik toink2 ni hanya untuk sesetengah golongan lelaki je. Korang yang baca ni lelaki? Ye, mungkin korang tergolong dalam lelaki yang akan dapat tabik spring dari ca.

Kenapa ca kata lelaki tak ada masalah?? Bukan diorang tak ada masalah...................

Mereka ada masalah, tapi muka cool selalu macam tak ada masalah !

Ni adalah KELEBIHAN lelaki. Seboleh2 nya sembunyi masalah. Ni dari pengalaman & pemerhatian ca la eh.. Ye la, bekas budak mekanikal, kawan ramai lelaki. *ceh3*

Contoh situasi :

  • Bila poket kering, duit dah habis. Kawan2 ajak makan


Lelaki ►  Dia cakap dah kenyang. Tak pon puasa. Langsung takde hint nak bitau yang dia takde duit. Memang tak nampak. Elak sekeras2nya.

Perempuan ► Mungkin akan bitau nak jimat duit @ terus terang je cakap duit takde. Secara langsung kawan mestilah ajak gak, bagi pinjam duit ke ape kan..


  • Putus Cinta

Lelaki ► Masih boleh relax2..keluar lepak ngan member2..Tagline lelaki putus cinta "bunga bukan sekuntum".Hehe.. Tapi tak tau la kalau nangis dalam bilik air.. :P mana tau kan..... 

Perempuan ► Tak sah dok murung sehari dua..senyap tiba2..moody tiba2..Keluar muncung itik, kerut2 dahi..Nangis2..Mula cakap ngan kawan2 aku nak pakwe..carikan..hehe..*hint putus cinta, harap maklum*


  • Gaduh dengan member @ berkelompok


Lelaki ► Contoh gaduh ngan budak kelas.Tapi lelaki sangat profesional gitewww...Dalam 1 kawasan yg sama dengan musuh atau kelompok 'lain kepala' masih ber'lagak' profesional gitewww~ nampak macam takde masalah langsung.masih boleh bergelak sama..Tak pasan pon penumbuk padu sembunyi kat dalam genggaman..haha

Perempuan ► Kalau da bermusuh, jangan harap nak bertegur punyalah.Masing2 kalau boleh nak jeling mata 360 darjah ! Perli memerli tak kan lari kemana. Sampai orang lain pon boleh perasan..Mulalah orang tanya " eh,ko gaduh ke ngan simpulan simpulani tu?? Tak bertegur nampakkk.."


***********************************************


Ha, tu beberapa contoh la eh.Ca bukan nak menjatuhkan air muka kaum sendiri, dan mengangkat kaum lelaki.. Tapi itu kenyataan dan ca pon pernah alami sendiri.

Mungkin ada je perempuan yang boleh dapat tabik spring ni jugak, dan mungkin ada je lelaki yang tak boleh dapat tabik spring ni..Manusia...tak semua sama... :)



* pengalaman mematangkan diri.....

22 comments:

  1. ada juga lelaki yang banyak masalah, hee. :)

    ReplyDelete
  2. yeay!betul tu..kami ni lelaki yg baik2 mmg selalu cool. :P #muntah

    ReplyDelete
  3. Betul tue! Memang situasi2 tersebut berlaku dan Arol pernah alami. Lelaki nie macam tak suka kecoh2 sangat. Hehe! :D

    ReplyDelete
  4. aah ader btol jgk...
    dorg slalu cool jek.
    tp kdg2 dorang ni ego sgt..
    sbb tu dorg xnak ngaku kelemahan or kekurangan sndiri.tapi xsmua la mcm tu.ni pn brdsarkan experience sy jgk:)

    ReplyDelete
  5. Ish,x sngka pnglaman ca dngan lelaki ni boleh tahan bnyaknya..

    Errr ca.. komen kamu aku terdelete..tak sengaja..larikkk

    ReplyDelete
  6. yahoooooooo.... aku dapat tabik spring dari cik duyung la.. :)

    ReplyDelete
  7. luar je cool, dalam hati. dia je yg tahu. =)

    orang pompuan kan byk emosi, tu yg susah nak cool kot. kot lah. hehe =)

    ReplyDelete
  8. aah btl tu..
    laki jenis yg x ikut emosi..cool..huhu

    ReplyDelete
  9. aku cool je..aku kategori laki ke?haha

    ReplyDelete
  10. @KAMIHIDUP : ye..mmg pon..maksud ca bukan la nak kata lelaki xde masalah..cuma mereka pandai cover masalah.. :)

    ReplyDelete
  11. @AtiksaiD : lelaki memang selalu dikaitkan dgn EGO...hehe..

    ReplyDelete
  12. @SpeakerSekolah : dari form 4 dikelilingi ramai kawan sekelas lelaki..hehe.. :)

    ape dia?? terdelete?? majuk la.. :(

    ReplyDelete
  13. @siti kektus : pompuan susah kot nak control pasaan ...hehe

    ReplyDelete
  14. @suha: agak sengal soalan kau kakak..hamboi..ye, ko kategori lelaki maskulin lagi..haha

    ReplyDelete
  15. huhu memang ada lelaki yg menangis klu putus cinta ni, "bunga bukan sekuntum" tu untuk menguatkan semangat kembali :)

    ReplyDelete
  16. sbbnya 1 je..lelaki pnya ego tinggi..hihi...sbb tu diorang sll cool je...

    :)

    tp tabik spring la kat diorang ni sbb cool..heee

    ReplyDelete
  17. kay jenis laki yg suke pendam
    hehe..

    hidup laki!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...