08 December 2011

LEGOLAND MALAYSIA !

Assalamu'alaikum~

Sape pernah main lego?? Ala benda alah yang petak2 tu, warna warni, boleh cantum2 tu..Masa ca kecik2 memang selalu main la benda alah ni. Konon buat menara.. Lawan ngan adik , tak pon kawan..Menara sape paling tinggu dia menang. Dah buat tinggi2, hamek ko, melekat.Susah nak cabut.Ape lagi, ketuk2 kat lantai kasi ceraikan. Hehe.Kenangan,kenangan..Korang tak tau, pi jumpa inchek Google skang!


Tapi percaya atau tak lepas ni Malaysia akan ada LEGOLAND?? Sila percaya laaa~ Kenapa ca nak korang percaya? Sebab LEGOLAND Malaysia ni dibina kat atas bumi Johor der...Bumi tanah tumpah darahku. Bangga kembang2 idong neh..Haha. Ye la, LEGOLAND Malaysia ni akan jadi Lego themepark PERTAMA kat Asia..!


Sebelum ni ca dengar2 nak buat Disney Land, tapi skang da jadi Legoland pulak..LEGOLAND ni dibina kat Iskandar Malaysia, Gelang Patah, JOHOR. Dekat je ngan Pekan Nanas. Hehe.. Memang best la! Tapi, tapi...Belom siap lagi keh. Dari sumber Page FB JOHOR DARUL TAKZIM (JDT) , LEGOLAND ni baru 40% siap. Jadi dijangka siap sepenuhnya akhir tahun depan. Tapi bila tengok gambar kat atas ni, memang rasa tak sabar nak serang!

Lakaran penuh LEGOLAND


Kos pembinaan ni RM720 million woo..Gila lah! Dari sumber JDT ni lagi, tiket masuk dia untuk dewasa RM 140 dan kanak2 RM110. Terbeliak bijik mata tengok harga tiket..Hehe..Tapi ramai kata harga tu berpatutan la.Kurang bape ringgit je dengan tiket masuk ke Singapore Universal Studio. Lagipon tempat ni akan jadi tumpuan ramai la sebab ni satu2nya Lego Themepark kat Asia. Sempat lagi nak collect duit pon kalau nak pergi ni.Hehe..



*Pasni kalau ada umur yang panjang, kawan2 datang ke Pekan Nanas, da takde la nak cakap "Bukan ada apa pon kat sini.." Tapi dah boleh cakap, " Nak pergi LEGOLAND MALAYSIA tak?? " huehehehe.. (^^,)v  

16 comments:

  1. tudia biaq betol kos pembinaan tu pergh terbaik caya la tersa nk pi plak huhu

    ReplyDelete
  2. peh nice infoo. dulu pnah baca lam paper tp xtau nk wat kat ne tp taula dlm iskandar hehe.. kat pekan nanas upenya.. huhu nt leh ar g..

    ReplyDelete
  3. Wahh ca..kampung bapak aku ade legoland lah..shukewwnye..hehe

    ReplyDelete
  4. fulamak..


    nasib kat johor..

    ingt kan kt oversea td

    ReplyDelete
  5. kat msia ek? memang satu daya penarik la ni!!! nak g la!! ;D

    ReplyDelete
  6. legoland..klu bwk bdk2 ni mmg bengkok le mak bapak.ada je bnd dia nk.

    p/s: blog yg kne hack akn hilang template nya.tp yg hack blog abg tu hacker malaysia budak hingusan lg.diorg x delete data abg,so idiot.cara nk kembalikn template lama x susah klu data masih ada.klu hacker hitam diorg buang dan ada yg siap tukar pswrd kita.berhati2 la..pswrd kne kuat,dan bt la back up. :)pasal spam tu abg pun x brp pasti.cuba awk check setting.maaf ye,abg x dpt nk bantu sgt.klu abg tahu.abg bgth ca. :)

    ReplyDelete
  7. jom ca kite p sama2. kumpul duit dari sekarang, komfem cukup sangat. hehehehe =)

    ReplyDelete
  8. @efa : tu la yg dikatakan dalam JDT..hehe.besar kan kos dia? mana taknye,luas beno~ jom2..ti kita pergi.. :)

    ReplyDelete
  9. Mr. Cool : dekat ngan pekan nanas..xla dalam pekan nanas. :) boleh2.ngee...pomot2 ni..

    ReplyDelete
  10. @SpeakerSekolah : la yeke..dekat je la kmpung mirul ngan tmpt ca..hehe

    ReplyDelete
  11. @KAMIHIDUP : da siap nanti mesti lagi cantik kan? ^^

    ReplyDelete
  12. @siti kektus : jommmm~ ca on..smpat lagi kumpul duit kan..sehari singget..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...