18 December 2011

Kucingku Trauma

Assalamu'alaikum

Pagi ahad yang sejuk..Eh,pagi ke? Pagi lagi la..hehe..Belum pukul 12 kan? Pagi2 lagi dengar suara Jibam nangis2. Kenapa la. Rupa-rupanya dia takut sebab takde orang teman dia.Mak ca kat umah atok ca,sebelah umah je. Ca kan kat bilik. Ca keluar baru dia senyap.Dia ikut ca masuk bilik. 




Kat atas ni gambar malam tadi lepas dia balik tu.Lepas makan terus tidur.Penat sangat kot. Kurus kan? Cuba bandingkan jibam yang dulu,yang gemuk,pipi tembam..*erk,kucing ada pipi ke?*

Bahu dia bengakk sebenarnya.Dah macam bonggol unta dah.Nak urut tak reti.Nak pergi klinik haiwan? Err..tak pernah pergi n tak pernah tau pon kat mana. Sapu minyak gamat je la yang termampu. 

Tadi sepupu kecik ca datang, yang umur 5 tahun.Tiba2 jibam lari laju-laju pergi sembunyikan diri. Dulu tak macam tu.Jadi ca rasa dia pernah kena pukul dengan budak2 masa dia hilang tu. Mungkin la.Sebab nampak dia macam TRAUMA. Kesian dia.Takpe la..baru lagi kan.Lama2 dia ok la tu kan?


*kawan ca pesan, gunting sikit misai dia, simpan,Nanti dia tak lari rumah lagi..Hehe..Ca tak tau lak petua ni. ^^

14 comments:

  1. Kesian dia ca , better ca bawak la dia g klinik haiwan . Bwak jea at klinik haiwan yang kerajaan punya . Nanti doctor boleh bagi dia ubat .

    ReplyDelete
  2. jgn gunting misai dy..

    myb dy xkan lari dr umah,,but once dy kua umah,,dy xkan taw jln balik...

    nak ke cm2??eee jgn la..

    deria kat misai dy lg kuat aw dpd idung..huhu

    ReplyDelete
  3. alahai kesiannye dye. mesti trauma gile gile tuh.huhu

    ReplyDelete
  4. Jibam oh jibam,untng ko dpat tuan mcm ca ni..haha

    ReplyDelete
  5. @UniMeOw : ye, ca tak gunting pon..cian pulak kat dia kang misai kontot.hehe

    ReplyDelete
  6. @shiema sufian : ye, betul2 trauma..suara budak pon dia takut..sembunyi cepat2..

    ReplyDelete
  7. Saya rasa patut dibawa ke klinik haiwan,klinik haiwan kerajaan pon boleh juga,kucing-kucing jantan saya selalu begitu,rupa-rupanya bengkak sebab kena cakar dan dah infected jadi bernanah kat dalam kalau kena dekat join susah nanti,apa-apa pun bagilah doktor periksa dia.Jangan cuba urut,=)

    ReplyDelete
  8. @MeeRole : err..yeke untung? ape yang untungnya? haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...