16 December 2011

Rahim Wanita Dicakar Syaitan

Assalamu'alaikum..

Alhamdulillah masih diberi nikmat hidup saat ni..Wah, pagi2 dah ngadap blog.Hihi..Sebab time la ca senang nak update sebab line tengah ok.Kalau dah masuk tengah hari, line mula lah lembap macam sipot! Apa pon tak boleh..! 

Ok, terus kepada topik la keh. Tadi sambil dok sarapan, sambil layan tv9 rancangan Tanyalah Ustaz.Macam biasalah, akan ada penonton yang akan tepon ustaz dan bertanyakan.Sekali ada sorang makcik ni tepon dan bertanya pasala anak gadis dia yang bermasalah berkaitan PERIOD. Pada kaum lelaki yang baca ni, jangan nak malu2 la.Ni ilmu.Akan datang korang ada anak bini jugak.Kena tahu.Pada yang da kawen pon boleh ambil perhatian keh..


Ca akan ulas balik je apa yang ustaz sampaikan. Nak ulas dengan ayat Quran tu tak mampu la. Ustaz ada cakap, "satu bahagian daripada wanita yang digemari oleh syaitan ialah RAHIM " Kenapa?? Sebabnya syaitan tak nak umat nabi Muhammad berkembang. Bila ingat-ingat balik, umm...jarang nak tengok cina ke india yang kena senggugut sepanjang hidup ca. Camane boleh datangnya sakit perut, senggugut? Masalah ni semua ada juga kaitan dengan 'cakaran' syaitan laknatullah ni. Dia cakar rahim kita, ganggu masalah kesihatan kita.

Gambar dari inchek google ni memang kena tema la.


Selain rawat cara moden, jumpa doktor , makan ubat, jangan lupa yang ALLAH da sediakan penawar untuk hamba wanitanya. Ni cara nak ubat senggugut dari wahyu ALLAH..

  • Sediakan madu lebah ASLI 

  • Buat solat hajat 2 rakaat macam biasa (madu letak dihadapan kita la)

  • Dah selesai , bacakan surah An-Nahl (juzuk 14) , ayat 69 pada madu ASLI tu. 

  • Pastu madu tu dicampur dengan air, buat minum.

  • Amalkan




Meh ca bitau maksud ayat 69 surah An-Nahl tu..

" kemudian makanlah bermacam-macam buah-buahan dan laluilah jalan Tuhanmu denagn mudah.Keluar dari dalam perutnya minuman (madu) yang berlainan warnanya,untuk menyembuhkan (penyakit) manusia.Sesungguhnya pada demikian itu menjadi tanda (atas kekuasaan ALLAH) bagi kaum yang memikirkannya. "


Tips mengenalpasti madu ASLI :


Ambil sebatang mancis yang ada kabait (betul ke eja ni?) , ala mancis kayu tu.bukan lighter gas tu.Huhu.Pastu celup sikit hujung dia tu dengan madu. Pastu try gesek (nak nyalakan api). Kalau ada api @ letupan kecil, tu madu ASLI.Kalau xhidup2, tu madu TIRUAN. Ok?

Pada kaum ku, sesiapa yang selalu senggugut tu boleh la amalkan ye.Yang lelaki ada akak ke adik ke, bini ke yang selalu senggugut, ha, suruh mereka amalkan. InsyaALLAH, perubatan menggunakan ayat Quran tu sebaik2 penawar..



* Ca memang ada senggugut,kalau kena memang boleh jadi macam udang kena goreng.isk3..sakit...*taip kecik2.malu..hehe*

29 comments:

  1. azzah sebelum kawen ada senggugut tapi dah kawen,senggugut hilang,period teratur..btw,thanx share

    ReplyDelete
  2. bagus perkogsian nie cha...pernah baca jugak pasal nie...sunnah Rasulullah S.A.W minum madu..lehla amalkan...

    ReplyDelete
  3. gini infonya..akak ms blm kawin penah jg senggugut..tp sb kadang2 kena, thn aje la, tak tahu nk buat pe..kalau tahu petua ni dr dlu best jg

    ReplyDelete
  4. ohhh really? lepas ni kenalah sediakn stock madu byk byk. thanks for sharing

    ReplyDelete
  5. nice inf0...zie nak try lah nanti..zie mang slalu kene senggugut..kat rumah nie p0n banyak lagi madu..abah yang amek sendiri dari sarang nye..cnfrmla asli kan..huhu..

    ReplyDelete
  6. Laki pn slalu sengugut ape ca..haha..

    ReplyDelete
  7. MeeRole sorang je yang senggugut tu ca...ish3...

    ReplyDelete
  8. thank sebab share..td tak sempat nak salin ustaz tu ckp...

    ReplyDelete
  9. thanks sebab share ilmu..tadi k.zura tak sempat nak salin yg ustaz ckp...

    ReplyDelete
  10. yap, i got one more useful infos today. thank you for sharing these all :)

    ReplyDelete
  11. @Aisy Nasiha : nampak gaya semua jadi baik pas kawen nie..hehe

    ReplyDelete
  12. @EiZaRaZiErYa : senang la camtu, da ada stok.tinggal amalkan je.. :)

    ReplyDelete
  13. @MeeRole : ada memang ada..tp senggugut ngade2..lelaki yg takmo solat jumaat selalaunya 'senggugut' la tu...

    ReplyDelete
  14. @Raisya Haris : yeke? elok la..tp ada org kata takde senggugut langsung ni yg bahaya..nrahla...

    ReplyDelete
  15. @wife yeen : sama2.. :) insyaAllah ilmu yg baik disampai2kan..

    ReplyDelete
  16. thank atas info nie, untuk kegunaan sm masa depan..:)

    ReplyDelete
  17. sebab tu la allah turunkan al-quran nurqarim . setiap penyakit pasti ada ubatnya . cuma kite tinggal cari je . :) miza ada tengok gak pasal tanya lah ustaz . betul la ni ape yang ca kongsikan :)

    btw, thank sebab sudi share . boleh baca lagi sekali :)

    ReplyDelete
  18. memang sesuai gambar tu kan..hehe..

    alhamdulillah..kurang segugut..kadang2 ja....tip y bagus untuk kaum hawa..;)

    ReplyDelete
  19. saya tak pernah kena senggugut.. Alhamdulillah... tapi kata org senggugut tu sebab sejuk.. madu tukan panas.. memang la sangat mujarab... ni secara sains la kot.. terima kasih yer berkongsi maklumat...:)

    ReplyDelete
  20. @Selendang Merah : hihi..gunakan keh untuk masa akn dtg.. :)

    ReplyDelete
  21. @ILA HonEyBuNNy : yeke..ca mmg selalu kena la..memang jadi perkara lazim da..huhu..tp nak cuba amalkan tips nie..cuma kena cari madu asli je la.

    ReplyDelete
  22. Alhamdulilah..setakat nie mmg amalkan makan madu + air suam + serbuk kayu manis ketika senggugut,,memang banyak membantu..thanks for the very good info..semoga mendapat keberkatan atas ilmu yg dikongsikan..selamat beramal ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...