07 October 2011

Otak Mechanical VS Otak Business

Assalamu'alaikum~

Kalau dulu jiwa mekanikal agak mantoooppp zaman study dulu..sejak form 4 sampai la ke habis diploma. Masuk dunia kerja, jiwa mekanikal dah tak bape nak mantopp dah. Bukan sebab tak minat da. Tapi bila kerja, masuk pulak bidang mekanikal, tak seswai dah. Kesihatan tak mengizinkan.




Try pulak bidang peng'kerani'an. Failed gak.. Apa taknya.Dulu pegang besi je.Kalau jadi kerani, ngadap pc, pegang fail pegang pen je kejenye.Tak masuk jiwa la..Tapi boleh jer catch up.Tak la susah.

Tapi kan..sekarang minat ca dah beralih arah sikit la.Hehe..minat pada seni photography dah lama ada. Cuma berhajat nak 'bela' sekor makhluk mata 1 tu..ape lagi kalau bukan DSLR..hehe..Tunggu la ada rezeki nanti. Selain tu minat pada BUSINESS..Humm..ni jangkit dari inchek kekasih hati la ni.Mr Mieca ni memang orang bisnes.Keluarga dai pon wat bisnes.Jadi tiba2 minat tu datang sendiri.Macam best je.Tambah lagi, 9 pintu rezeki datangnya dari bisnes. :)

Agak2 bisnes apa ek best nak ditry? Yang ca terfikir wat masa ni nak wat kecil2an je dulu.Bisnes cenderahati. Tapi masih dalam perancangan..Doakan usaha ca akan berjalan dengan baik ye..Rasa malas da nak kerja luar.Nak kerja dari rumah je.Maksudnya buat kerja kat rumah.Apa jer leh wat dari rumah, bisnes la kan.Pastu gunakan sebaik mungkin kuasa dihujung jari ni. :)

9 comments:

  1. haha
    kay mmg otak bisnes..
    amik pun couse maktg..
    best beb dslr..
    gua pun x dpt2 bli lg..
    hehe
    tgu keje la jwbnyer..

    ReplyDelete
  2. @khairul akmal bin azman wow...kay dak bisnes gak la ni.. =)
    same2 l kita usahakan nak beli dslr sebijik..hehe

    ReplyDelete
  3. buat bisnes yg betOi2 kena dengan jiwa...kalo x nti separuh jalan ja...gudluck!

    ReplyDelete
  4. gud luck.. smoga yg di hajatkan tercapai.. :)

    ReplyDelete
  5. yup

    caiyok2...
    mahai sgt la kamera 2..

    hehe

    ReplyDelete
  6. sumpah Tia minat dengan bidang kerani ni .. picit2 keypad laptop atau komputer memang kegilaan Tia . heheh :)

    ReplyDelete
  7. ca!
    lama dah tak mai sini. ;)


    wewiitt. dah nak berbisnes dah. mudah-mudahan dipermudahkanlah ye. nanti boleh belanja kite eskrim. ;)

    ReplyDelete
  8. kotak bulat >> aminnn~ insyaALLAH.thanks... :)


    khairul akmal bin azman >> xpe.leh usaha untuk kumpul duit nak beli satu..hehe..

    Ini Kisah Tia >> suka menaip..hehe..tu yg blogging pon hebat..:)

    siti kektus >> betol2..da lama kamu tak datang.lagipon da lama ca x update.. :(
    umm~ mekaseh..banje eskem? no hal..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...