30 April 2011

Iklan Sulung oLeh Inchek Nuff...

Assalamu'alaikum.. :)





Sangat teruja nie..hehe..Korang nak cakap ca jakun? Cakap la.ca tak kesah..Memang jakun pon..Hehe..Yela, sebelum nie ca mampu tengok, mampu dengar jer orang citer pasal buat side income dengan berblogging..Masa tu dengan blur2 nyer, "pebenda tu? camane leh dapat duit nyer..pelik jer, taip2 kat blog dapat wet? " 

Tapi selepas ca banyak perhatikan kat blog blogger lain, kadang2 ada yang citer pasal nie, ca akan baca...Tak paham ca tanya..Ada yang jawab persoalan ca, tapi ca tak paham pon..Hehe..Tanpa putus asa, ca try cari lagi 'rujukan'.. :) Bukan ca nie mata duitan ok..Tapi rasa ingin mencuba tu membuak2..Haha..Rezeki tu ada di mana2 kan...Tak kesah la bape sen pon, tetap rezeki...


Sekurang-kurangnya nampak juga hasil dari usaha kita dalam berblogging..Sambil2 dapat berkenalan ngan ramai orang kat luar sana, dapat gak sikit side income tu..(ceh, macam dah dapat jek..belom pape lagi...). Baru tau yang nuffnang nie macam orang tengah la antara kita dengan syarikat luar..Pihak luar suruh Inchek Nuff nie tolong pomotkan iklan diorang..Jadi Inchek Nuff akan dibayar oleh sesebuah syarikat tu..Oleh itu, cewah~ Inchek Nuff tawarkan kita nie si blogger untuk tolong dia pomotkan..Maka kita pula akan dibayar oleh Inchek Nuff... :) Tu la secara ringkasnyer yang ca paham..Kalau nak tau lebih lanjut, leh lah pergi laman web nuff keh kat [SINI]


Sekarang ca da pasang dah nuffnang..hehe..Masa nak buat tu alahai..memang lembs la..Lembap..terkial2..Pastu tengah2 isi form, pap! Tenet putus..Tak pun " This webpage is not available "..Huhu..memang menguji kesabaran..Last2 siap jugak..Dan terhasillah account nuffnang ca.. Tu kat atas header blog ca dengan kat side bar sudah ada inchek nuff..hehe..

Trafic belum jem..Hihi..Masih baru kan..Boleh dikira lagi satu hari berapa orang berkunjung..Tapi tak pe..Sajer buat awal.. :) Korang rajin2 la datang kasi naik kan trafic ca yer..Hik3.. :P

6 comments:

  1. wah! dah ada nuff..bila sy nak buat nie??? hmm..=='

    ssh ke nak buat akaun tue? ada kena byr ppe x?? hee

    ReplyDelete
  2. tenet ca lembap..tu yg jadi leceh tu..xsusah pon sebenarnyer..free jek.. :)

    ReplyDelete
  3. @NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. la yeke..ca nyer tenet pon kdg2 sgt la lembap..huhu..

    ReplyDelete
  4. @kambeng.karbonat klik iklan ker kk? maceh..
    tp ca maseh kurang paham..iklan nie depends on trafic atau org kena klik? isk3...baru tau sikit2 jek.. :(

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...