23 April 2011

BEN ASHAARI CARI BLOG LAH !

Assalamu'alaikum~

Korang nampak tak? Nampak tak?? Header sape nie?? Dari jauh pon orang kenal punyer blogger otai nie..Otai kenapa? Sebab dia sangat la femes emes..Hmpir semua dinding blogger yang ku terjah ada ter'lekat' punya nama nie..Aduh2~ Kagum sungguh!

Korang nampak kan tajuk entry ca tu?? Haa...bukan main2..Bukan BEN 10 ke aper nak cari blog..BEN ASHAARI tau..Nie 1st time ca dapat join..Sebelum nie tak berkesempatan..Cuma jadi silent readers dia jer..Sebab malu la..Terasa diri ini sungguh kerdil berbanding beliau..Huk3..Tak payah tengok body ketak2 beliau..tengok page view pon gerun woo~

Yang nie ca semangat sikit nak join sebab Abg Ben cari blogger yang followers nyer bawah 1K SAHAJA....Haha..Ca bukan setakat 1K..1 RATUS lagi  tau..Malu2 nie...Ish..Kena nuntut ngan Abg Ben nie nampaknyer kan?

=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=
Abg Ben, sebenarnyer tiada sesiapa yang mempengaruhi ca untuk berblogging..Bukan pengaruh rakan sebaya  pon..Cuma, dulu Ca kaki facebook..Kadang2 nampak orang ping blog diorang..So, disebabkan kerajinan membaca sangat tinggi, mula baca2 blog orang jek..Tak lama tu....TING ! TING! TING! Dapat satu ide..Ca pon minat berkarya, minat menulis, menaip..Pe salahnyer try buat blog kan? So, buat la blog nie kira2 bulan November tahun lepas...Tapi tak aktif pon tahun 2010 tu sebab kerja..

=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=

Sekarang dok nganggur..So, terasa sangat la boring dok umah, baru teringat alek ade blog..Maka ca 'idopkan' semula nyawa blog nie..Mula rajin blogwalking, kenal orang..Tengok blog orang lain , banyak la ilham dan inspirasi untuk terus 'berjuang'.Hehe..Sampai la ke hari nie..Masih baru..Baby blogger katakan..Cewah..

=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=

Followers yng ada kat blog Ca nie amatlah berharga walau baru seciput..Sebab mereka rajin jengah selalu..Ada yang datang dari segmen atau contest yang Ca join..Haa~ ca memang suka join segmen tau contest nie..Alhamdulillah orang 'nampak' kehadiran ca kat dunia blog nie..hehe..

=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=

Sumber inspirasi Ca..Humm..PINKY MOMMA..Serius..sebab ca mula kenal dia dari awal2 blog nie mula 'idop' kali kedua..Dengan sikap ramah dia, tak sombong membuat kan ca tau KUNCI untuk masuk dalam dunia blog nie..Dari dia jugak ca kenal POK BENG..Pinky Momma gelar nama tu..hehe..Abg BEN pon inspirasi ca jugak..Pelik la camane boleh femes nie..Hehe..jeles tau..Nama abang merata disebut kat entry blogger2 lain..Kat dinding2 diorang pasti ada nama abang.. :)

(errr...macam lebih 100 perkataan jek..sori abg Ben! Ca memang suka wat karangan SPM...heh3...)

=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=*=

Ok la..harap2 Abg Ben nie sudi la datang singgah blog comot saya tu yer.. :) Mekaseh.. :)

Kawan2 yang lain nak join, juz klik kat header Abg Ben kat atas tu keh.. :)
Cepat2! Sampai pukul 12 malam nie jek!

30 comments:

  1. singgah dari segmen Abg Ben...
    selamat berblogging !!!~


    http://solomolo.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html

    ReplyDelete
  2. macik! anda ditag: http://hanyacontestdantagged.blogspot.com/2011/04/giveaway-coklat-by-blog-armiza.html

    ReplyDelete
  3. @sitinuraffizza fiza, thnaks.. hehe.ti kalo smpat aku join~ :)

    ReplyDelete
  4. @mcm ni lah hehe..sudah dtg..terima kasih..rjin2 la dtg yer.. :)

    ReplyDelete
  5. singgah dari segmen ben ashaari(segmen awok blogger baru yer) aka ben ashaari cari blog lah..

    singgah dan follow u..salam perkenalan ye..:)

    http://syuxermelankolia.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-cari-blog-lah.html

    ReplyDelete
  6. @Syuxer terima kasih.. salam perkenalan..

    i'll come... :)

    ReplyDelete
  7. menjejaki belog kamu dari belog BA..

    eppy belogging..sukka bckground kamu.. :)

    ReplyDelete
  8. salam, dtg usha2 ;p
    dari blog abg ben

    apisv2.com [visit me]

    ReplyDelete
  9. salam singgah n follow sini!
    Mas dtg intai2 siapakah sumber inspirasi anda dlm berblog..

    ReplyDelete
  10. @mas saari mekaseh..wah..ni mcm mncari sifu blog jer..hihi.. :)

    ReplyDelete
  11. @Cik Cempaka eh.xde pon cempaka..yg ca nmpk cikmuda..dia follow 2 kli..ca nk terjah dia, xde link pulak...

    ReplyDelete
  12. hai....salam singgah...jom shopping d butik Firzara Collection!

    http://firzaracollection.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. hye hye..
    Assalamualaikum.. ^_^
    Salam perkenalan..

    Kalau free, singgah lar blog shera..
    http://laluan-kehidupanku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. singgah dr segmen abg ben!!
    menjejak 94 disini!!

    salam singgah dari mummy weiyda
    eppy blogging ya!!

    Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

    ReplyDelete
  15. salam..anis datang dari segmen abg ben..salam perkenalan..jom singgal blog anis..:)

    http://anismelon.blogspot.com/2011/04/segmen-ben-ashaari-cari-blog-lah.html

    ReplyDelete
  16. *Ayu Firzara
    *Shaherah
    *iemah
    *♥WEIYDAWEINGWAFFA♥
    *anismelon

    terim kasih sudi datang yer semua...maaf lambat respon..saya akan jenguk korang semua nanti keh.. :)

    ReplyDelete
  17. salam perkenalan yer..singgh jap dari blog abg ben..huhu..ziarah yer..
    http://zonesaye.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. Hi,
    Blogwalking dr segmen BA & Blogfollowing dari http://theycallmeburud.blogspot.com
    (",)v

    ReplyDelete
  19. Lulu datang up trafik blog ni..selamat pagi..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...