14 April 2011

Bukan Mat Gian..Tapi MINAH Gian..

Assalamu'laikum semua...


gambar hiasan jek..hehe..
yang sebenarnye....


[SAY NO TO FESBY!]

[SAY NO TO BLOGY!]


Arghhhhhh!!!!

Tentu ada yang tertanya2 :

" dah kenpa budak nie?? pe yang tak kena? "

" ada apa terjadi kat fesbuk ngan blog ?? "

Tak de ape pon terjadi..Cuma aku risau ngan diri aku sendiri..Dah kena jangkit virus blog..Ingat dah kurangkan main fesby, dah kurang ngadap lappy..Tiba2 seru join blog pulak datang..Mula2 Allah...malas nyer la hai nak update blog nie..Entah camane 'ter'rajin pulak akhir2 nie...Cik Duyung risau nie..aishhhh~ Jadi gian laa...

"Kenapa nya..Bukan salah pon..."

Huhu..memang tak salah..Tapi aku nie bukan la se'sihat' macam korang..Aku dah la migrain..Dok tenung lappy lama2,mula la sakit kepala, sakit mata...Mak bising2 da tengok anak dara dia sorang nie asyik senyum2 depan lappy sorang2....hehe...

Tu baru sebab sakit..Lagi satu aku jadi lalai..Tak elok la kan lalai sebab benda2 nie selalu..Ish3...Astagfirullahal'azimmm..Dayang..Dayang...(nama aku keh... :P )

Aku selalu bukak blog je la skang..fesby dah kurang..Tapi masalahnyer, lepas solat subuh selalunya aku bukak dah lappy nie..(senyap2 sebab mak abah lom gi keje..ti mak bising..) ..Pastu diorang dah gi keje, wah! Bagai dunia ini ana yang punya lah..Klik sana, klik sini....Sampai la dekat tengah hari..E'eh..Lupa pulak kemas umah..Lupa lak lom makan sarapan..Gi la mamam jap..Jadi BRUCH...(bekpes+lunch)...Sambung 'jap' main..klik sana sini lgi...E'ehhh..kemas umah belom! ( memang lemak ikan paus la kemas umah lambat2 sebab mak abah takde..kalo ade, selagi tak siap kemas umah JANGAN harap leh bersenang lenang..)

Tengok, punya la buruk jadi MINAH GIAN nie..aku takmo la jadi camnie lagi...! Kang hal2 dengan 'DIA' pon lupa naye jek..Kena panah petir kang..

So, aku kena hadkan diri ngadap lappy mulai ESOK! Plan nyer :

Bangun pagi, solat, mandi semua..pastu sarapan NOT brunch again..Kemas umah dulu! Kalau bakul baju da penuh sila basuh la yer cik dayang! Dah siap semua baru leh ngadap lappy...time solat, solat dulu..JANGAN tangguh2..[ peringatan untuk diri sendiri..minah2 gian kat luar sana pon kena wat camnie keh..haha..]


6 comments:

  1. tau xpe... aku pon dah gian ngan dunia blog ni.... kalau satu ari xupdate entry, rase cam dah wat salah jerk.. haha :)

    ReplyDelete
  2. @topimagine

    wahhh~ 1st komen dari top laa..sy selalu jd stalker top jek..ngeh3..thanks.. :)

    kalao camtu, top = mat gian la..hehe..

    ReplyDelete
  3. samalah anna...sampaikan nak majuk dgn bos kalu tak dpt guna pc kat ofis...heheh...lagi best kalu ada member2 blog komen blog kiter kan..terasa macam ramai kawan.. kalu facebook, tak leh citer panjang2 mcm nie...lg pun blog da mcm diari gak....leh imbas semula kisah2 yang lepas...kankankan

    ReplyDelete
  4. @NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN..
    heh3..aat setuju ngan nana...bila ade org komen, sgt2 la hepi..rasa dihargai jugak ape yg kita taip..dulu asa follower baru bape ketul jek, xde komen, lemah jek ngadap lappy..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...