28 June 2011

Bila Penganggur Gali Lubang

Assalamu’alaikum~

Lama kot tak buat entry ek? Sebelum nie ca banyak post kata2 cinta kan? Waahhh~ jiwang gitew...x de lah..tu antara kata2 cinta yang ca tak kan lupa sampai bila2..Kalau sebelum nie kata2 tu cuma terabdi dalam sebuah diary lama, ca rasa kali nie nie ca nak abadikan lagi dlam blog..Sebab tak kan hilang selagi blog nie wujud..

K, berdasarkan tajuk di atas....ceh3...skema giler ayat..nama pon penganggur kan...di mana ad lubang keje. Kat situ la nak cub menggali...baru2 nie ada karnival kerjaya kat Persada,Jb..Ca tau pon dari kawan ca..Benda nie bnyak diumumkan kat radio Johor..nama jer orang Johor, ca tak dengar radio Johor...Mak ca dengarla..hehe...Ca pergi la mencuba di hari terakhir karnival..sebab ari tu jer ada mebe yang nak diajak teman..nak gi sorang, lom cukup berani..kang ca pitam sorang2 tengah jalan caner??

Sampai2 kat Persada tu, ca merayap la dulu dalam tu..Kosong jer sebenarnya..tapi ada banyak port nak posing depan kamera..cantik2.sementara nak tunggu karnival tu buka, ape lagi...kawan ca la jadi mangsa...hehe..tolong snap kan picture..Ca jumpa pusat pameran YWJ (Yayasan Warisan Johor)..Macam2 barang sejarah kat situ..Tapi ca nie dari skola tak minat Sejarah, so tengok barang2 jer..nak baca nyer tidak....hehe..

Haa..nie la kat depan pusat pameran YWJ...banyak barang2 sejarah kat sini...

Al-Quran nie agak besar la...cantik...

Posing sat~ :P

Nie la peneman ca..dan mangsa ca suruh amek gambar... :)

Kat tiang bendera pon jadik.. :P

Bila dah start karnival tu, terus la aku berpusu2 bersama orang ramai pegi ke tempat tu..Uih~ ramai makcik pakcik gak..mesti diorang nie yang banyak experience..dak2 yang ala2 sebaya ca pon ramai..mesti lepas blaja gak..iklan jawatan kosong memang banyak dan best2..tapi majoritinya nak lelaki sebab banyak sektor pengilangan kan...untuk pompuan tak banyak pon..Ca mohon jer la mana2 yang seswai...main amek jer borang yang ada peluang untuk ca...
Borang-borang keje yang ca sempat capai..banyak tak banyak.. :P

Konon khusuk mengisi borang... :P

Dah siap isi semua borang, kena hantar lak ke booth2 ikot kilang@ syarikat yang ca apply tadi..wooh~ memang banyak booth kat situ..jumpa gak booth Poli JB..hehe..ala, dia pamerkan hasil kerja dak fesyen ngan hospitaliti je.. L

Ca tak habis round semua tempat pon sebab dah penat sangat tambahan lagi orang makin ramai..pening2 lalat dah..pe agi, terus cari jalan keluar nak ke Bandar Segiempat lak..hehe..City Square (CS) ler...nak tengok wayang..kawan ca nak sangat tengok KL Gangster..sebab ade Aaron Aziz..kui3...Ok la..best gak citer dia...

Sementara tunggu wayang start tu kitorang ada la melantak kat mekdi...macam biasa, ca order Double Cheese Burger..nyum2!

Melahap penuh gumbira..sebab kelaparan...hehe

Macam biasa..sempat amek pic time da habis..haha

Time nak balik sempat gak jumpa sorang membe poli..membe ker? Haha..dh habis poli baru bertegur sapa..tu pon kat fb sebab dia kos lain..tak jumpa..dia cam ca, ca tak cam dia..masa ca keluar dari Persada lagi dia da nampak ca tapi dia takut nak tegur.ape daaa~last2 kat bustand jer jumpa...malu2 kambeng lak dia..kat fb bukan main ‘lu gua lu gua’ ngan ca..hehe...

Uih, puas berjalan hari tu..memang nak tercabut kepala lutut nie..tumit kaki sakit mengalahkan orang pakai heels..tak pon mengalahkan orang jalan atas kaca..huk3..sakit~~

Balik jer tumbang! :P

12 comments:

  1. amboi, besarnya gambar, kenapa tak resize?

    ReplyDelete
  2. ko smbung stadi je la,lg senang (^_^)

    ReplyDelete
  3. besela tu, radio johor tu, mak2 je biasa dengar, kite pon tak brape nak layan ca, hehe ;)

    sat g, dapatlah tu kerja. doa2 lah. ;)

    ReplyDelete
  4. @KAMIHIDUP dah betul kan da...semalam tenet prob ..ingt dak resize upenyer tak.. :(

    ReplyDelete
  5. @siti kektus haha..tu laa..mak2 dengr radio johor..anak2nyer pi layan hot la, era la..hehe

    ReplyDelete
  6. @ibnubaba_04 yup..mmg susah..smua nk pglmn..hbis dak2 pas blaja ni nk keje aper? huhu...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...