25 July 2011

'Doa Selamat' Dengan Dua Ekor Singa

Assalamu'alaikum~

Hai..hai..hai...DJ Cik Duyung di sini..cewah...layak kew nak jadi dj? cakap pon tergagap2...hek3....membayangkan seketika ca menjadi dj..berada di konti bersama Pak Nil..hehe..wah! macam best jek..keje cakap jek...badan tak gerak banyak mane pon..heaven nyer rasa....

Eh tapi bukan pasal dj ke konti c nak citer kat korang semua..tapi pengalaman baru ca...'doa selamat' dengan dua ekor singa?? khurafat !!! Nak tengok?? Tengok video kat bawah nie...tapi harap maaf sebab video nie senget..kawan ca yang rakam..salah posisi..huhu...saksikan....

video

Haaa~ da nampak kan? hehe..bukan la doa selamat macam kita yang orang islam nie buat..bagi kaum cina, mungkin nie adat diorang la bila nak memulakan perniagaan mereka..ca keje kat market nie sebagai ass.supervisor...jadi memang start keje dari awal kedai nie berkemas2 lagi, susun barang2 lagi..penat jangan cakap la..mengalahkan buruh binaan...hehe..

Jadi, masa "Grand Opening" kedai ni, datang la 2 ekor singa nie...mula2 diorang keliling kedai...pastu duduk depan kedai mengadap bos2 kedai macam menyembah diorang la..pastu ada la upacara bagi makan limau macam kebiasaan time Chinese New Year tu.....then diorang sambung keliling kedai kat khemah depan pulak...nie 1st time ca tengok upacara bukak kedai bagi kaum cina nie... :)

Bagi kita yang islam, jangan pulak buat gini yek..sebaik2nyer buat doa selamat tu..semoga rezeki yang masuk tu adalah rezeki2 yang halal,  baik..pastu semoga rezeki kita tu tidak putus-putus datangnye.. :)

4 comments:

  1. haha ingatkan doa selamat org islam da

    ReplyDelete
  2. yeahhhh,kita sebagai umat islam bersyukur dengan mengadakan kenduri doa selamat ...moga ianya terus membangun :D

    ReplyDelete
  3. @meawyup, betul tu...kita kena la ikut cara islam kan.. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...