01 November 2011

Segalanya Sebelas

Assalamu'alaikum~



Sekarang memang musim tag-mengetag ye untuk jawab 11 soalan tu..? Ca suka baca kat blog orang yang dah buat tu.Dan hari ni ca sudah kena! Hehe..SpeakerSekolah la yang memanggil2..kecoh 1 sekolah tau! :P


Sebelum tu.....

1. You must post these rules ( sudah..sape buat rule ni?? :P )
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal. ( kena ker? Orait..kat bawah!)
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer. ( ok2..faham...)
4. You have to choose 11 people to tag and link them to the post.( halamakkk~ ramai nya..)
5. Go to their page and tell them you have tagged him/her.
6. No tag backs. (alaaa~ nape tak boleh..baru nak kenakan balik..hehe)
7. No stuff in the tagging section about 'You are tagged if you're reading this' you legitimately (a.k.a really, trust, with all honesty) have to tag 11 people. ( ha..baikkkkk~)

==================================================

Ok, nak tau 11 perkara tentang ca?? Macam la korang nak tau kan..isk3... T__T

1) Seorang gadis besi...Hehe.. * Ex-mechanical engineering student.. :P

2) Pencinta kucing..* nyau..nyau..

3) Dilahirkan pada 15 September 19__..hehe..dengan berat 2.9kg dan dilahirkan kat rumah je..Tak sempat pi spital.. * Gelojoh tak saya ni nak keluar? Haha..

4) Anak sulung dari dua beradik.. *tak bestnye tak de abang nak buat back-up2, xde kakak nak kongsi2 citer... hihi

5) Sangat suka makan nasi ayam goreng dan minum air honeydew..  * nyum2!

6) Minat seni photography... * kat fb ca suka add photographer2 semata2 nak tengok hasil kerja mereka..sebab impian ca pon nak jadi macam diorang.. =)

7) Penggeli sama kebanyakan serangga.. dan anti bawang ! *pelik tak?

8) Suka masak makanan2 yang ca suka makan je..Haha.. * naseb la sapa amek ca jadi bini..kih3

9) Suka pergi tempat yang mendamaikan.. * rindunya nak pergi jeti Kong-Kong, Bukit Layang2.. (Pasir Gudang)

10) Tak suka sambut barang yang orang campak * ca mesti fail bila kena tangkap barang yang dicampak..pehal entah..haha

11) Pantang orang makan depan ca macam unta@kambeng... * mulut berbunyi masa mengunyah...eee...

==================================================

Ok, skang nak jawab soalan2 cepu cemas dari Mirul a.k.a SpeakerSekolah...






1.Mana lagi best korek hidung atau korek telinga?

Korek telinga~ Wah..disaat cuba keluarkan lombong mas, nikmatnya...haha.. 


2.Kedalama lubang pusat anda berapa meter dari aras laut?

Huh?? Nak ukur camane ni? Mirul ukurkan boleh? Kah3..senget punya soalan la kamu ni Mirul..

3.Kalau korang ada anak,nama apa yang nak diberi untuk anak sulung?

Perempuan : Aisya Humaira, Lelaki : Syafiq Syazwan

4.Kalau korang jumpa speakersekolah kat luar apa yang korang akan buat? huhu 

Nak ngepau teddy bear..boleh?? Haha

5.Aku sombong tak? 

Tak la..kalau sombong ca tak hingin nak singgah selalu blog kamu.. =)

6.Entry aku best,bodoh,lawak atau entry aku takde kualiti? 

Best + lawak..suke3! Ni bukan pujian eh..hahaha..

7.Blog aku menyakitkan mata tak? 

Pun tak...ca suka.simple but nice.... =) Jeles okeh..

8.Kat rumah pakai mangkuk tandas jenis camner?jenis duduk atau mencangkung?haha 

Cangkung..

9.Kalau Siti Saleha datang rumah anda apakah benda pertama yang korang akan buat selain ajak dier masuk? 

Ajak dia duduk pulak..kah3..

10.Kalau zaman moden sekarang bertukar menjadi zaman purba semula apa perasaan anda? 

Tak sanggup mak nakkkkkkk~

11.Berapa kali korang klik nuffnang kat blog aku??hehe 

Err..sori, tak pernah..Sebab nuffnang ca pon ca abaikan..haha...


==================================================


Ok..selesai jawab..sekarang untuk soal mangsa ca pulak..Ni soalannya... :


1) Apa perkara paling jahat@nakal yang pernah korang buat sepanjang hidup korang...? haha


2) Kalau masa tu boleh diputar balik, korang nak kembali ke zaman bila? Dan kenapa?  Hehe


3) Haiwan apa yang korang paling geli..?


4) Kalau korang berdepan dengan dua pilihan, iaitu orang yg korang cinta dengan orang yang cintakan korang tapi korang tak berapa nak cinta, mana satu korang pilih?


5) Apa korang buat kalau korang jumpa dengan pompuan2 yang dah buang baby diorang ?


6) Berapa banyak bantal korang guna masa tidur? hehe


7) Berat dan tinggi korang? lalala~


8) Makanan ringan paling korang suka masa kecik apa?


9) Apa jenama pen febret korang? *cth : stabilo,pilot,etc


10) Dari 1 hingga 10, bagi markah untuk blog ca...


11) 3 perkataan untuk describe tentang ca @ blog ca..


==================================================


Mangsa ca untuk jawab soalan2 diatas ialah :




* errr...macam semua otai blog jer...ca pilih semua ni sebab :
>>memang teringin nak tau pendapat dan perihal hidup diorang.hihi
>>mereka la yang selalu datang balas kunjungan ca, xsombong..nak kenal, pi terjah..da kenal, sendiri tau la kan... =)
>>url blog diorang dah lekat kat kepala.. =)


SETTLE!
Entry paling lama ambil masa nak siap.huh~

11 comments:

  1. Wahh jawapan terbaik..hakhak..sori sye xde tedybear..huhu..

    ReplyDelete
  2. hahahaha nak tergelak baca kisah lombong..soalan aper tu?

    ok ok nanti akak cuba jawab eh ;p

    ReplyDelete
  3. dah sebelas kali KAMI baca pasal sebelas ni, hee. :)

    ReplyDelete
  4. dah jawab eh hehehe..tak de hutang dah ;p

    http://www.pinkymomma.com/2011/11/11-perkara-tentang-pinky-mommatag-dari.html

    tenkiu comel!

    ReplyDelete
  5. @SpeakerSekolah >> hehe...xkira.ngepau maksudnye kena beli time tu..lalala~

    ReplyDelete
  6. kehkeh
    abang akan cuba jawab
    macam susah!

    ReplyDelete
  7. hahah baru je syuk jawab soklan dari shida hari tuh hehe..nantila syuk wat k..:)..

    ReplyDelete
  8. @Syuxer >> yeke...xpe..take ur time..ca xpaksa pon.. =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...