25 November 2011

PJB ke PIS ??

Assalamu'alaikum~

Gambar ni kawan ca yang bagi..
Apa motif?? 




Politeknik Ibrahim Sultan atau yang dulunya bernama Politeknik Johor Bahru, disini la masa 3 tahun telah dihabiskan oleh seorang gadis berpipi pau ini. Hehe. Ni la tempat ca study dulu. 

Tapi bila tengok gambar ni, tengok pulak sijil diploma yang tersimpan rapi dalam fail transkrip berwarna merah, sob3.. T__T sedih woo~ Kenapa mesti sedih? Sedih la. Dalam sijil diploma ca tu nama PJB, bukan PIS. Akan datang, mana tau masa mintak keje orang tanya, " ooo...awak lepasan diploma PJB....aik..PJB?? wujud ker?? Kat area mana?? " Nampak tak point dia kat situ, nampak tak? Dah satu keje nak bercerita sejarah depan inchek bos..

Yela, PJB dah jadi politeknik primier..Mungkin nak diseragamkan nama poli2 primier nie dengan nama sultan negeri kan? Mungkin la..Tak kesah la.. Walau camane pon, tempat jatuh lagikan dikenang, lagikan tempat yang datangkan ilmu ni kan. :)

12 comments:

  1. wah.......................... xsedapnye name.. POLITEKNIK JOHOR BAHRU gak yg sedap didengar..

    ReplyDelete
  2. erk pelik..nape ibrahim sultan?

    dulu plan dorang nk jadikan PSI,politkbik sultan iskandar (^_^)

    ReplyDelete
  3. Lg cite pnjang lagi bos suke..hehe..

    ReplyDelete
  4. @suha: yeke? sultan ibrahim ke iskandar?? huhu..entah la poo..kita tengok je skang..xleh bersuara..hehe

    ReplyDelete
  5. @SpeakerSekolah : untungla kalo terkena yg suka mendengar..huhu..klay x?? :(

    ReplyDelete
  6. hee..kena cerita la dari A-Z la dgn yang interview ca nanti..kenapa nama berbeza..hee~

    ReplyDelete
  7. @Ezad Skytech : nampaknyer mmg kena buat camtu la ezad..hehe

    ReplyDelete
  8. pasti wujud...

    sama macam mtrik ila la...dulu mtrk uia..skrg centre for fundation studies...lain bebenor....sob3..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...