12 June 2013

Ke Pahang Lagi~

Assalamu'alaikum....

Sebelum ni ca pernah buat entry pasal Tips Persediaan berjumpa bakal mertua ..sape belum baca, sila lah baca pas ni keh. Actually entry tu ca buat sebelum ca berangkat ke pahang, rumah bakal mertua. Tu yang terfikir buat entry tu. Dan tips2 kat entry tu memang ca praktikkan . Tu la kali pertama jumpa bakal mertua. Masa tu baru 2 bulan ke 3 bulan ca dengan si dia rapat. Kenal dah lama, tp masa tu baru rapat and dia serius. 

di sini bakal kampung kedua ku.. :)


Pengalaman?? Menggigil kepala lutut time nak sampai ke umah bakal mertua tu. Sampai2 je, mak si dia nga masak. Masak apa? Masak gulai tempoyak ikan patin KHAS untuk aku sebab si dia pi bitau mak dia yang ca suka makan tu. Terharu kembang2 idung rasanya time tu. Haha..Terima kasih la makcik! Memang sedap.. :) Time ca makan penuh bernafsu tu, mak bapak dia soh dok tambah2 nasi. Seronok tengok aku makan dengan seleranya kot. Malu i~ :P

Malamnya ca boleh kena migrain teruk lak sampai termuntah-muntah. Tak syok betul. Dah sakit, apa pun takleh buat. Mak dia suruh rehat, mak dia parutkan bawang kecik utk tepek kat dahi semua la..Dia ngan mak dia banyak jaga ca. Time tu la rasa yang mereka betul2 sayangkan saya~~ (^__^) *sob3..terharu lagi.

Perjumpaan kali pertama tu tak bape nak best sebab ca banyak sakit dari sihat. So xde peluang sangat nak beramah mesra. Sebelum hari merisik, mak dia dah turun johor awal.Pergi rumah dia. Mak dia nak shopping barang hantaran belah dia, so ca yang kena bawak diorang pi shopping.Time ni la banyak masa ca beramah mesra. Alhamdulillah...Semua dah ok n mesra.. :) Sampaikan masa nak beli baju nikah utk hantaran, promoter tu cakap "untung awak dapat bakal mak mertua camni, suruh bakal menantu pilih baju sampai puas hati."

Alhamdulillah..syukur sangat.Hope hingga ke akhirnya hubungan dengan bakal mertua baik2 sahaja.. :) Hari jumaat ni sekali lagi ca ke Pahang atas jemputan saudara mara dia kat sana . Sepupu dia bertunang + majlis potong jambul anak sepupu dia lg sorang + kenduri arwah. Fuhhh~ berpeluh kali ni.Sebab mesti laaaagi ramai saudara mara dia yg ca kena jumpa. Phewwww~

*Kena packing barang ke dalam beg. 1 kerja yang PALING AKU TAK SUKA! 

18 comments:

  1. Pandai2lah jaga diri ye Ca...

    ReplyDelete
  2. wahhh x sangka ada gud news dr adik sorang ni ;)
    darah manisss ni hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. darah manis da kew? alamAkkk...hihi

      Delete
  3. Dah lama tak datang sini, dah dirisik orang rupanya kak Ca kita nie. Hehehe! :D

    ReplyDelete
  4. follower ke 549..

    hai yunkk...

    done follow.. jom follow blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. majlis suai kenal ye... hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..yup..sambil nyelam,minum air gitu... :)

      Delete
  6. hehe thniah tau..ko xpelah nk berumur 30 pon sbb ko akn jd mnusia normal,ada suami ada anak..tapi aku?hahaha doakan yg trbaik tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kakak.... papepon,jodoh itu masih menjd rahsia Allah... :)
      inshaaAllah...

      Delete
  7. sweetnya lah bila menantu mesra dengan mertuanya kan?hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...betol3.... :) rasa disayangi...

      Delete
  8. amboi ca...hihihi seriusly entri persediaan jmpa bakal mertua tu insyaAllah akan banyak mmbantu insan2 dluar sana hihihi...krole doakan moga ca n bakal suami akn sntiasa dpermudahkan olehNya dalam tiap urusan~ wa... msti mesra wak ngan bakal mak mertua...siap kena jmput lagi kenduri kendara yew...have fun nnt

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke..hehe..alhamdulillah la kalau gitu...

      mekaseh krole kerana mendoakan...aminnnnn~ :)

      Delete
  9. wah2..

    beruntunglah dpt mak mertua mcm tu..

    moga dipermudahkn segala urusan..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bakal....belum rasmi lg mak mertua.hihi...
      aminnnnn~ :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...