06 August 2011

PETANI MAYA

 Assalamu’alaikum~

Petani maya?? Apekah?? Haaa~ kalau dulu giler dengan Farmville kat f..acebook..skang ca giler main game RANCH RUSH..Dia pon macam Farmville gak la..tapi nie guna software jek..mungkin bagi korang yang dah tau ca nie ketinggalan zaman kot men bende alah nie..hehe..


Benda nie la wat ca main sampai sakit2 pale..sebab ngadap lappy lama sangat..huhu..tapi memang best..sebab game nie tengok kepantasan kita uruskan tanaman sebab dia ada limit masa..tak macam Farmville..tanam pastu tunggu lama2..game nie kena kejar masa untuk penuhi order..cewah! Contoh orang order cam kat bawah nie….


Kita kena ikut la bape dia nak..hehe..tanaman dia macam2 jenis gak la..tempat terhad, takde tambah2 keluasan kebun pon macam Farmville...pandai2 kita la nak susun kasi muat semuanya..


Tu baru tanaman..binatang pon ada tau..comel2..hehe..binatang tak banyak..dalam game nie Cuma ada lembu, kambing biri2, burung unta, ngan lebah..dari binatang nie semua kita dapatkan susu lembu, bulu kambing biri2 ngan telur burung unta..


Dari susu lembu gak ada proses untuk buat keju..pastu telur burung unta nanti akan diproses lak jadi roti..madu lak buat jem yang dicampur anggur..memang kena cepat la..best….. J

Game nie la buat ilang bosan kalau dah takde benda nak buat kat umah..selagi tak sakit pale tak benti..haha…

6 comments:

  1. Hahaha...ni game dOwnload ar ni?adik aku pernh main gak game ni...^_^

    ReplyDelete
  2. tak pernah main yg ni. sekarang tengah giler nak habiskan zombie vs plant. hihi :p

    ReplyDelete
  3. @seyla arvineyla entah..aku tak donlod..amek dr kawan aku jer..haha

    ReplyDelete
  4. @siti kektus haha..game tu pon jadi kegilaan member2 ca dulu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...