13 July 2012

Surprise Yang Tak Menjadi

Assalamu'alaikum...

Ini celita suda basi woo..Tapi baru berpeluang nak share sekarang... :p

Beberapa bulan lepas, ca keluar dengan si dia inchek Cinta..Bukan Nada Cinta .. Ada satu insiden yang tak tau la buat ca nak gelak ada..marah pon ada...




Owh...atas ni gambar selepas kejadian..Selepas 'peperangan' manja..Nape berperang? Gini ceritanya... Time tu lepas kitorang tengok movie, da siap solat semua, time untuk melantak la pulak kan..Ca baru gaji masa tu.Jadi ca memang berhajat nak belanja si dia makan.. Tapi disebabkan ramai sangat orang kat McD tempat melantak pujaan hati ca tu, kitorang melantak kat food court je.. Ca cakap kat si dia, pi cari tempat duduk, ca yang order makanan..Ok, dia da dapat tempat duduk... Ca pon bawak makanan ala2 isteri yang berkain batik kat umah menghidangkan makanan siap dengan dulangnya sekali.. Pui!

Ca duduk.Dia sengih2...Ca pelik.Tapi slumber lagi.."abang..gi belikan air..nah duit.." dia leh cakap "pergilah.." seboleh2 tak nak pi order air kan...ca tib2 hangen lak masa tu..Mintak tolong belikan air je susah..Memang ca pi beli air, pastu duduk makan tanpa pedulikan dia langsung.Dia xsentuh sikit pon nasi dia..Ca peduli apa..Ego tak ego.Geram.

Tiba2 dia letak 1 bungkus plastik kat kerusi yang kosong..Ca sentap mak nakkkk jap..Em..dalam hati terdetik.."ape tu?"

Ca siap makan dia tak makan langsung.Dia bersuara.. "sebenarnya abang tak nak pi beli air sebab nak buat surprise kat kamu .." Owhhh..alamak..cane nie?? Ca pon 1 hangen tak tentu pasal..Ca boleh lagi ego time tu tau tak.Sengal kan ca? Ca tanya nak makan ke tak?? Kalau tak nak tapau jek.Dia geleng kepala.Ca bangun, ca pergi kaunter bawak pinggan nasi dia,tapau! "Dah, jom balik!" Ca cakap camtu.Dalam hati serba salah dah sebenarnya...Plastik tu pon ca biarkan..Dia yang bawa..Kesian kan?

Tapi baru berapa langkah, hati ca dah meruntun jatuh.Sebelum airmata ca jatuh, ca bersuara..." saya mintak maaf ye....." Dia senyap... " Maaflah....mana tau awak nak surprise...." :( Dia senyum..Fuhhh lega.... Dia keluarkan barang dalam plastik tu.Nak tahu apa barangnya?? Tengok bawah.. :)


















Saya sayang awak...Thanks... ♥

7 comments:

  1. Peewittt..(pung pang kebombom bunyi mercun)..ehem2..cpat2 la kawin ye..ehehehe

    ReplyDelete
  2. ooo...cerita dating ye...best nya dpt manja2..

    ReplyDelete
  3. @Aisy Nasiha : eh..mne de manja2 kak..ca garang nie..hihi

    ReplyDelete
  4. alaaalalla.. sweetnyeeee.. :))

    ReplyDelete
  5. alaaalalla.. sweetnyeeee.. :))

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...